2024. április 25. 02:44
KezdőlapMotoGPNagyszerű hír érkezett az előző MotoGP-hétvége legsúlyosabb sérültjéről

Nagyszerű hír érkezett az előző MotoGP-hétvége legsúlyosabb sérültjéről

Hervé Poncharal jó hírekkel szolgált Las Termasban: Pol Espargaró még mindig kórházban van a portimãói balesete után, de a GASGAS gyári versenyzője már elhagyhatta az intenzív osztályt.

Pol Espargaró kedden állkapocsműtéten esett át a barcelonai Dexeus klinikán az egy héttel ezelőtti súlyos portimãói balesete után. A 31 éves katalánnak még néhány napig bent kell maradnia a kórházban, de hamarosan otthon elkezdheti a fizioterápiát ─ jelentette be pénteken a GASGAS Factory Racing Tech3 csapat.

Hervé Poncharal csapatfőnök a MotoGP riporterének, Simon Crafarnak részletes tájékoztatást adott  Termas de Río Hondóban Pol Espargaró egészségi állapotáról, akit a texasi futamtól kezdve Jonas Folger fog helyettesíteni.

„Polnak csúnya állkapocstörése volt, ez fájdalmas. Megműtötték, nem tud beszélni, és szívószállal kell ennie. Az igazi probléma a hátával van, de hogy mindenkit megnyugtassak: Vissza fog térni teljes erőbedobással, és újra MotoGP-motorra ülhet ─ reméljük, nagyon hamar, de időbe telik, amíg a csigolyák meggyógyulnak. Jelenleg fűzőt visel, és nem mozoghat.”

Az elmúlt napok nem voltak könnyűek a Moto2-es géposztály 2013-as világbajnoka számára, de pénteken jó híreket kapott.

„Pol annyira tele van élettel és olyan nagy akarattal, hogy vissza akar térni. Az elmúlt napokban kicsit le volt törve, egyedül volt a szobájában az intenzív osztályon, és nem tudta elhagyni az ágyat. Ha ismered őt, ez fájdalmas. A jó hír az, hogy péntek reggel átvitték egy normális szobába, és fel tudott kelni. Tett néhány lépést, és nagyon jól érzi magát. Ezután Pit Beirernek és mindannyiunknak hihetetlenül szenvedélyes üzenetet küldött, mindent megtesz, hogy minél hamarabb visszatérjen. Annak is örült, hogy Jonas Folger fogja helyettesíteni, mert kedveli őt, és úgy gondolja, hogy ez volt a legjobb megoldás.”