2024. március 28. 18:44
KezdőlapMotoGPA néhai Marco Simoncelli élvezte volna a sprintfutamokat ─ állítja édesapja

A néhai Marco Simoncelli élvezte volna a sprintfutamokat ─ állítja édesapja

A 2011-ben elhunyt Marco Simoncellire a MotoGP rajongói kompromisszummentes motorozásáról és gondtalan viselkedéséről emlékeznek. Az olasz versenyzőnek biztos feküdtek volna az újonnan bevezetett sprintversenyek, állítja édesapja.

Az első GP-hétvége az új sprintformátummal viharos jeleneteket és sajnos jelentős baleseteket is produkált Portimãóban. A megfigyelők és a résztvevők véleménye nagyon eltérő volt: a szombat délutáni sprint szórakoztató show vagy veszélyes dzsungel, ahogy Fabio Quartararo jellemezte?

Paolo Simoncelli a szezonnyitóról szóló blogbejegyzésében ezt írta:

„Érdekes, szokatlan futam, időnként felér egy robbanással, a szó legszorosabb értelmében. Egy olyan újítás, amilyet még sosem láttunk, minden a látványra összpontosul. Minden fejlődik, és még a sokat vitatott sprintfutam bevezetése is elérte véleményem szerint a célját, vagyis a nézők figyelmének fenntartását. Eredeti és alternatív, igazi show, és erre úgy vélem, szükség volt.”

„Természetesen vannak dolgok, amelyeket még korrigálni kell, illetve a versenyzőknek is bele kell rázódniuk az új formátumba. Például a kisebb osztályoknak lehetne egy kicsit többet adni, hiszen az újítás egész nap leköti a MotoGP versenyzőit. Egyébként tetszett a harci szellem, amit a sprintversenyen láttam. Ismerek valakit, aki nagyon jól érezte volna magát, még akkor is, ha akkoriban a tolakodás és egy kis nyomás a másikra túlzásnak számított, amikor a határon motoroztak a pilóták…”