2024. április 26. 17:49
KezdőlapMotoGPMegdöbbentő forgatókönyv a Yamahánál, Quartararo tanácstalan

Megdöbbentő forgatókönyv a Yamahánál, Quartararo tanácstalan

Szokatlan felállás a Yamaha-táborban: Franco Morbidelli a kilencedik lett pénteken a Termas de Río Hondo pályán, megelőzve Fabio Quartararót, aki lemaradt a közvetlen Q2-be jutásról. A francia eltöprengett az okokon.

15. hely az első edzésen, 14. hely a délutáni és az összesített eredmények alapján, és így nincs közvetlen Q2-be jutás: nem csoda, hogy Fabio Quartararo nem volt különösebben jó hangulatban pénteken. Frusztrációját a motoron és a bokszban is heves gesztusokkal fejezte ki.

„Ez egy nagyon rossz nap volt” ─ sóhajtott fel aztán „El Diablo”, szavait a SPEEDWEEK.com idézi. „Sokkal rosszabb volt, mint Portimãóban, mert ott nem volt jó a kvalifikáció, de a tempó remek volt, ez elég lett volna a top 5-be kerüléshez. Általában egész gyors tudok lenni, de ez pénteken nem valósult meg. Egyszerűen nem volt sebességünk, ez volt a probléma.”

Az Apriliák maradtak az élen, Quartararo nem került be a legjobb tízbe Argentínában

Mi volt az oka vajon? „Nem tudjuk, és ez a legnagyobb gond. Nem érünk el megfelelő kanyarsebességet. Ha pedig megpróbálom túltolni, azonnal tapadási problémák merülnek fel, szóval abszolút nem érzem jól magam a motoron. Rá kell jönnünk, mi okozza ezt.”

Csapattársa, Franco Morbidelli egyenesen a kilencedik helyen jutott tovább a Q2-be, 0,184 másodperccel gyorsabb volt Quartararónál, ami szokatlan jelenség.

„Igen, ez szokatlan, és ezért kell rájönnünk, mi történik, és hol a probléma. Nem tudom, miért vagyunk ilyen messze, és miért érzem magam olyan rosszul a motoron. Olyan érzés, mintha nem is a saját gépemen ülnék. Amikor nem tudod, miért vagy lassú, az a legrosszabb helyzet. Remélem, ma találunk megoldást.”

Csapattársa információi is csak korlátozottan segítenek. „Össze tudjuk hasonlítani oké, de nem is arról az egy tizedről van szó, hanem magáról az érzésről. Sokkal többre számítottam. Ha megnézzük, itt tavaly is a legerősebbek között voltunk a tempót illetően. 18 körrel a gumikban 1:38-as időket mentem, szóval fogalmam sincs, mi a probléma.”