2024. április 24. 01:09
KezdőlapMotoGPA világbajnok elmondta, milyen tényezők vezettek a nem túl előkelő helyezéséhez

A világbajnok elmondta, milyen tényezők vezettek a nem túl előkelő helyezéséhez

A Portugáliában nyújtott grandiózus teljesítménye után Francesco Bagnaia nem volt felhőtlenül boldog pénteken Argentínában. Enyhe lázra panaszkodott, és elégedetlen volt a 6. hellyel.

A Termas de Río Hondóban tartott első edzésnapon rendkívül kicsik voltak a különbségek az összesített eredményeket tekintve. Francesco Bagnaia mindössze a hatodik helyen zárt, ami őt magát is meglepetésként érte.

„Egyszerűen nem jutottam el odáig, hogy igazán jó köröket menjek. Aztán arról is lemaradtam, hogy lány gumikkal menjek vissza a pályára” ─ panaszkodott Bagnaia önkritikusan a SPEEDWEEK.com-on. „A délután már jobban sikerült, de még akkor sem tudtunk túl sok kört megtenni egymás után.”

Az Apriliák maradtak az élen, Quartararo nem került be a legjobb tízbe Argentínában

„Portugáliában minden egyből működött, köszönhetően az előző teszteknek is. Itt határozottan nem éreztem a legjobban magam a Ducatival pénteken. Különösen az első kerék viselkedése nem volt jó, de az első nap célja tulajdonképpen csak egy top tízes hely volt.”

„Egyszerűen nem volt egy sikeres nap a pénteki. Engem is zavart a szél, ami néhány helyen majdnem kifújt a pályáról, és sok a bukkanó. Kissé lázas is voltam ugyan, de ez nem jelenthet problémát szombatra. Tudom, hogy képesek vagyunk javítani. Az Aprilia lenyűgözött, de tudom, hogy gyorsabbak lehetünk, amint újra jobban érzem magam a Desmosedicin.”