2024. április 20. 03:42
KezdőlapMoto3Elsőként gurult a pályára, és rekordhoz közeli idővel ért át a célvonalon...

Elsőként gurult a pályára, és rekordhoz közeli idővel ért át a célvonalon a japán versenyző

A hétvége legjobb idejét teljesítette Ayumu Sasaki a Moto3-asok időmérő edzésén Argentínában. A Q1-ből érkező Deniz Öncü szájából énekelte ki a sajtot a japán.

Az eső szerencsére elállt, a pálya viszonylag felszáradt, mire a Moto3-as mezőny megkezdte az időmérő edzést slick gumikkal. Deniz Öncü, Riccardo Rossi és José Antonio Rueda szokatlan helyzetben találta magát: a kvalifikáció első szakaszában is szerepelniük kellett.

Mario Aji, Iván Ortolá, majd Riccardo Rossi vette át a vezetést, ám ezek az idők még közel sem voltak olyan erősek, mint a tegnapi napon. Öncünek sikerült egy 1:50-es kört összeraknia, de ez még mindig két másodperccel lassabb volt, mint Sergio García legjobb ideje.

A szokásos egymásra várós taktikát többen alkalmazták ezúttal is, több-kevesebb sikerrel. Öncü mögé Azman érkezett meg a második pozícióba. David Salvador egy nagyszerű kört teljesített, de mégsem sikerült beverekednie magát az első négy közé.

Ortolá négy tizedes előnnyel érkezett meg a második szektorba, Salvador mögé azonban beragadt, ennek ellenére sikerült megszereznie az első pozíciót. Ruedának sikerült feljönnie a harmadik helyre, Öncü pedig már nem használta ki az utolsó percet, ahogy Ortolá sem. Biztosak voltak a Q2-be jutásban, így visszatértek a bokszba.

Végül Ortolá, Öncü, Rueda és Yamanaka jutott tovább az időmérés második szakaszába a továbbra sem tökéletes körülmények között.

16 fokra csökkent a levegő hőmérséklete, mire megkezdődött a Q2 a Moto3-asok számára. A várakozós taktika már a bokszutcában elkezdődött, végül az Ajo csapat versenyzői törték meg a jeget.

A Q1-ből érkező Deniz Öncü állt az élre, míg Rueda elszámította magát, így kénytelen volt feladni az edzést. 5 perccel a leintés előtt minden pilóta visszatért a bokszba, és újabb taktikázás vette kezdetét.

Sasaki gurult ki először a pályára, a többiek azonnal utánaeredtek. Mindössze egy körük maradt bizonyítani. A japán versenyző két tizedes előnnyel nyitott az első szektorban. José Antonio Rueda csapata végül sikeresen összerakta a pilóta motorját, így vissza tudott térni a pályára. Ayumu Sasaki végül hat tizeddel verte meg török versenytársát. Öncü és Moreira zárt még a top 3-ban.

Az időmérő edzés végeredménye: