2024. április 24. 19:26
KezdőlapMoto2Bejött a taktika ─ rekordidővel szerezte meg a pole pozíciót a spanyol...

Bejött a taktika ─ rekordidővel szerezte meg a pole pozíciót a spanyol versenyző

Új rekordidő született a Moto2-es kvalifikáción Argentínában, és nem más a birtokosa, mint Alonso López. A spanyol versenyző az időmérő edzés utolsó másodperceiben robbantott.

A körülmények mit sem változtak a Moto3-asok időmérője óta, a középső géposztály szintén borús, hűvös körülmények között vágott neki a kvalifikációnak.

A sérülésből visszatérő Ai Ogura máris továbbjutó helyre motorozta magát, majd alig néhány másodperccel később az újonc, Sergio García esett hatalmasat.

A MotoGP-ből visszatérő Darryn Binder állt az élre, Celestino Vietti, Jeremy Alcoba és Sean Dylan Kelly fért még be az ideiglenes továbbjutók közé. Ai Ogura nagyszerű teljesíménye még csapatát is pozitív meglepetésként érte.

Binder az utolsó egy percet már a bokszban töltötte, Ogura végül a hetedik helyet szerezte meg. Az első négy helyen nem történt változás.

Az időmérő edzés második szakaszát Salač bukással kezdte a 9-es kanyarban, és a cseh versenyző azonnal a kulcscsontjához kapott. Eközben Alonso López megfutotta a hétvége legjobb idejét.

López elsősége nem tartott sokáig, érkezett Jake Dixon, és átvette tőle a pozíciót. A portugál futam győztese, Pedro Acosta a harmadik helyre lépett előre.

Celestino Vietti indított egy nagyszerű kört az edzés utolsó etapjában, feljött a negyedik helyre. Somkiat Chantra azonban még nála is gyorsabb volt, az élre tört, ráadásul új körrekordot állított be. Canet, Acosta és Roberts is piros szektorral kezdték a következő kört. A 18 éves spanyol versenyző egyébként nem ment be gumicserére a bokszba. Canet átvette a vezetést, Acosta a negyedik helyen azonban nem tudott javítani.

Az utolsó másodpercekben Alonso López mindenkit meglepett, övé lett a pole pozíció, későn váltott gumit, ami úgy tűnik, bejött a spanyolnak. Canet meglehetősen dühösen haladt át a célvonalon, mert hibázott a 9-es kanyarban, így 41 ezredet kapott honfitársától.

Az időmérő edzés végeredménye: