2024. április 25. 16:14
KezdőlapMotoGPRossi versenyzője nagy felzárkózást mutatott be, de a győzelem nem sikerült neki...

Rossi versenyzője nagy felzárkózást mutatott be, de a győzelem nem sikerült neki a sprintfutamon

Brad Binder óriási felzárkózást produkálva hatalmasat hajrázott, és megmenekült Marco Bezzecchi támadása elől.

Franco Morbidelli kapta el a legjobban a rajtot a királykategória második sprintversenyén. Brad Binder óriási felzárkózást mutatott be, a 15. helyről indult, de az első kör második felében már a harmadik helyen haladt. Álex Márquez vette át a vezetést, mögötte Morbidelli haladt, a két VR46-os pedig összeért, és Bezzecchi folyamatosan veszítette a pozíciókat.

Morbidelli tört az élre, Binder haladt a második helyen, Álex Márquez visszaesett a negyedik helyre. Joan Mirnek idő előtt fel kellett adnia a versenyt, bukott a spanyol versenyző.

Az első kilenc versenyző egy másodpercen belül haladt, Brad Binder vette át a vezetést, Morbidelli szerencsére megmenekült a mögötte érkező darálótól. Pecco Bagnaia ás Álex Márquez szorongatták egymást a negyedik és ötödik helyen, végül a spanyol jött ki jobban ebből a csatározásból. Marini eközben kapott egy figyelmeztetést pályaelhagyás miatt, Bezzecchi pedig megelőzte Bagnaiát.

Joan Mirt elszállították az orvosi központba, míg a pályán Binder némi előnyt épített ki az üldözőkkel szemben. Bezzecchi egyre jobban tört előre, már Álex Márquezt is maga mögé utasította, Marini viszont nem bírt Morbidellivel.

A 10. helyen haladó Fabio Quartararo elkezdett felzárkózni a gumikkkal láthatóan szenvedő Jorge Martínra. A másfél másodperces hátrányát gyorsan két tizedre csökkentette, majd sikerült megelőznie a spanyolt.

Figyelmeztetést kapott Pecco Bagnaia is, majd Aleix Espargaró dobta el a motort a csapattársával való csatározás során. A két VR46-os versenyző maga mögé utasította Franco Morbidellit, ezalatt pedig Binder majdnem egy másodperces előnyt motorozott ki.

Bezzecchi három tizeddel ment jobb köröket, mint az élen haladó Binder, de folyamatosan nyomás alatt tartotta csapattársa, Luca Marini. A dél-afrikai versenyző felhasználta minden erejét, hogy meglépjen Valentino Rossi növendékei elől. A különbség az első két versenyző között fél másodpercre duzzadt az utolsó körre érkezve.

Végül hiába Bezzecchi utolsó körös igyekezete, nem tudta elvenni Bindertől a futamgyőzelmet. A 15. helyről felzárkózva nyert a dél-afrikai pilóta.

A futam végeredménye: