2024. április 19. 09:48
KezdőlapMotoGPRossi versenyzője szóhoz sem jutott első királykategóriás győzelme után

Rossi versenyzője szóhoz sem jutott első királykategóriás győzelme után

Marco Bezecchi a sprintversenyen elért második helye után a vasárnapi futamgyőzelemmel tette tökéletessé argentin hétvégéjét. A Mooney VR46 Ducati sztárja Pecco Bagnaia bukása után átvette a vezetést a világbajnoki tabellán is.

Marco Bezzecchi már korán elhúzott a mezőnytől és azon volt, hogy megszerezze első győzelmét a királykategóriában. Mögötte izgalmas csata alakult ki a fennmaradó dobogós helyekért.

Miután a második helyen haladó Francesco Bagnaia kiesett a versenyből, és Johann Zarco felzárkózott, egyértelművé vált, hogy mely versenyzők szerepelnek majd a dobogón Bezzecchi mellett.

Az első három helyezett nyilatkozata következik:

Marco Bezzecchi (1): „Szóhoz sem jutok. Nem gondoltam, hogy ilyen gyors leszek, mert általában nem vagyok túl jó vizes pályán. Végig azon voltam, hogy koncentrált maradjak, kemény verseny volt.”

Johann Zarco (2): „Esőben jó a tapadás ezen a pályán. Az elején küzdöttem, mert nem voltam olyan gyors, mint az elöl lévő srácok, de a verseny felétől kezdve tudtam használni a vezetési stílusomat, és folyamatosan törtem előre. A végén minden jól alakult, örülök a pontoknak és a dobogónak.”

Álex Márquez (3): „Mindent megtettünk, ami tőlünk telik, és sok pontot szereztünk a bajnokságot illetően. A végén gondjaim voltak a hátsó kerék tapadásával, ezért nem tudtam visszaverni Zarco támadását. Ez az első dobogós helyezésem a 2020-as aragóniai futam óta. Hosszú volt az út, úgyhogy örülök az eredménynek.”