2024. április 26. 17:39
KezdőlapMotoGPAz Aprilia versenyzője azt hitte, gond van a motorral, annyira gyengén szerepelt

Az Aprilia versenyzője azt hitte, gond van a motorral, annyira gyengén szerepelt

Aleix Espargaró ezúttal éppen az egy évvel ezelőtti első MotoGP-diadalának helyszínén szenvedett, és a verseny után kissé tanácstalannak tűnt.

Az Aprilia ásza, Aleix Espargarónak nem sikerült jól a vasárnapi esős futam Las Termasban. A katalán versenyző a jó rajt után egyre jobban lemaradt, és végül csak egy világbajnoki pontot szerzett. Espargaró 36 másodperccel maradt el az élen záró, és fantasztikus teljesítményt nyújtó Marco Bezzecchitől.

„A többi versenyzőhöz hasonlóan én sem láttam túl jól, szinte kivehetetlen volt a pálya vonalvezetése és mezőny eleje. Egyszerűen az esőpermet és a köd volt a probléma” ─ kezdte Espargaró, szavait a SPEEDWEEK.com idézi.

A világbajnok óriási hibája után új győztese lett a MotoGP-nek az ítéletidőben

„A versenyen azt hittem, hogy defektes a hátsó gumim. Nem tudtam rendesen gázt adni, még az egyenesben sem. A hátsó kerék folyamatosan pörgött, jóval a fordulatszámhatár előtt nagyobb sebességre kellett kapcsolnom. Ez volt az egyik legrosszabb és az egyik leghosszabb futamom.”

„A tapadás nem volt rossz, pedig az okozza általában a problémát. Nem volt 100%-os ez tény, szóval van még min dolgoznunk. Összességében elmondhatom, hogy jól rajtoltam. Rögtön az elején és az első két körben jól éreztem magam a motoron, de a negyedik körtől kezdve nem igazán tudtam, mit csináljak.”