2024. április 23. 13:53
KezdőlapMotoGPFabio Quartararo kifakadt a futamát tönkretevő ellenfele elmaradt büntetése miatt

Fabio Quartararo kifakadt a futamát tönkretevő ellenfele elmaradt büntetése miatt

A Takaaki Nakagamival történt ütközés után a Yamaha ásza, Fabio Quartararo megkezdte a felzárkózást Termasban. A francia dühös volt a versenyigazgatóság döntése miatt, de elégedett volt a vizes pályán mutatott tempójával.

A francia a szombati sprintben elért csalódást keltő kilencedik hely után vasárnap minden reményét az esős versenybe fektette. Ezt azonban rögtön a rajt után megnehezítették számára. A Yamaha versenyzőjét már néhány kanyar után majdnem kiütötte Takaaki Nakagami, és ennek következtében az utolsó helyre esett vissza.

„Elkeserítő, amikor valami olyan történik az első körökben, ami megnehezíti a versenyedet” ─ idézi Quartararo panaszkodását a SPEEDWEEK.com.

A világbajnok óriási hibája után új győztese lett a MotoGP-nek az ítéletidőben

A 2021-es világbajnok szókimondóan fogalmazott a Nakagamival történt incidens miatt, és a versenyigazgatóság döntésével sem értett egyet, amiért következmények nélkül hagyták az esetet.

„A manővere olyan kemény volt, mintha az utolsó kör lett volna. Nem értem, hogy mit gondolnak a versenyfelügyelők. Ayumu Sasaki a Moto3-ban kapott büntetést egy apró koccanásért. Taka tönkretette a futamomat, de nem kapott érte büntetést. Nem örülök ezeknek a döntéseknek. Ha nem történik ez, valószínűleg a top 5 is elérhető eredmény lett volna számomra.”

A 23 éves versenyző az incidens után felzárkózásba kezdett, és mindössze négy másodperccel maradt el csapattársától, Franco Morbidellitől.

„A tempónk vizes pályán remek volt, ennek örülök, viszont tudom, hogy még sokat kell tennünk ahhoz, hogy az élmezőnyben harcolhassunk. Sürgetem az új alkatrészek beszerzését. Szeretnék új dolgokat tesztelni Jerezben, tervben van egy új kipufogó, valamint új aerodinamikai alkatrészek, mert jelenleg nagyon régi elemeket használunk.”