2024. március 28. 17:17
KezdőlapMotoGPElnézést kért tőle, de nem érzi magát hibásnak a Quartararóval ütköző versenyző

Elnézést kért tőle, de nem érzi magát hibásnak a Quartararóval ütköző versenyző

Az LCR Honda versenyzőjét, Takaaki Nakagamit számos kritika érte az argentin futamot követően a Fabio Quartararo visszaesését okozó manővere miatt.

A Yamaha sztárja, Fabio Quartararo már néhány kanyar után összeért Takaaki Nakagamival, így a mezőny végéről kellett megkezdenie a felzárkózást.

A versenybírók nem érezték indokoltnak a büntetést, ami miatt a francia versenyző felháborodását fejezte ki: „

„A manővere olyan kemény volt, mintha az utolsó körben jártunk volna. Nem értem, hogy mit gondolnak a versenybírák. Ayumu Sasaki büntetést kapott a Moto3-ban egy kisebb hibáért. Taka tönkretette a futamomat, de nem kapott érte büntetést. Nem örülök ennek a döntésnek.”

Fabio Quartararo kifakadt a futamát tönkretevő ellenfele elmaradt büntetése miatt

Quartararo kifakadására a Nakagami a következőképpen reagált:

„Kívülről talán egy kicsit agresszívnek tűnt a dolog, de abban a pillanatban azt hittem, hogy meg tudom előzni őt. Kicsit összeértünk, de ilyen a versenyzés, szerintem nem követtem el hibát. Szerencsére nem esett el. Oké, sok pozíciót vesztett, de ez benne van.”

„A versenyen egyébként jobb tempóra számítottam, a bemelegítő edzésen úgy éreztem, versenyképes és gyors vagyok, de már a rajtnál voltak problémáim, szinte semmit nem láttam. A plexim olyan volt, mintha fehérre festették volna. Szóval az egész futam alatt szinte lelógva a motorról vezettem, hogy lássak valamit, ami megnehezítette a koncentrációt. A tapadással nem volt gond, de az elektronikával meggyűjt a bajom, így nem tudtam szabadon motorozni. Csalódásként élem meg ez a 13. helyet.”