back to top
2024. július 27. 02:58
KezdőlapMotoGPA csapat egyik versenyzője történelmet írt, míg a másik szenvedett

A csapat egyik versenyzője történelmet írt, míg a másik szenvedett

Valentino Rossi féltestvére a sprintfutamon pályafutása során először állhatott dobogóra a MotoGP-ben, ám a főfutamon szenvedett, míg csapattársa megnyerte a futamot. 

Valentino Rossi versenyzője, Marco Bezzecchi történelmi győzelmet aratott az Argentin Nagydíj főfutamán. Luca Marini azonban nem tudta hozni azt a teljesítményt, amit szombaton a sprintfutamon produkált, így a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót. Az olasz pilóta elárulta, mi volt a problémája, aminek az okát még keresi.

A világbajnok óriási hibája után új győztese lett a MotoGP-nek az ítéletidőben

Annak ellenére, hogy Marini számára nem sikerült olyan jól a vasárnapi futam, természetesen elismerően nyilatkozott csapattársáról és alakulatáról.

„Gratulálok Marcónak és az egész csapatnak. Ő pluszt hozott: erős volt a bemelegítésen és nagyon jó volt a rajtnál. Ez fantasztikus. Tudtam, hogy a csapat ebben a szezonban futamot fog nyerni, mert nagyon gyorsak vagyunk, csak remélem, hogy a jövőben nekem is lesz rá lehetőségem.” – nyilatkozta Marini.

Marco Bezzecchi - Luca Marini
Nagy volt az öröm már a sprintfutam után is… Fotó: MotoGP Media

„Nehéz verseny volt, szenvedtem a hátsó kerék tapadásával. A futam elején sokan megelőztek, ezért úgy döntöttem, hogy spórolok a gumikkal, ami talán ez lehetővé teszi, hogy a verseny vége felé pozíciókat tudjak behozni. De hiába vezettem nagyon óvatosan, a végére semmi sem maradt a hátsó gumimból. Lassú voltam, és nem tudtam mit tenni.” – árulta el Marini.

Marini 13,7 másodperccel maradt le Bezzecchi mögött. „Többet nem tudtam tenni, minden körömben 100 százalékot adtam. Ki kell elemeznünk az adatokat, és alaposan meg kell vizsgálnunk, hogyan lehetséges, hogy Bezzecchi ilyen gyors volt. A beállítás, az elektronika vagy a vezetési stílus is lehetett az oka. Mivel nem volt tapadás a hátsó keréken, fékezéskor jobban meg kellett terhelnem az első kereket. A végén ezért mindkét gumival a határon voltam. Elsősorban a tapadás hiányzott, nem volt jó a kanyarokból való kigyorsítás. Mindent összevetve pozitív hétvége volt.”