2024. március 28. 16:04
KezdőlapMotoGPKiengedték a kórházból Pol Espargarót, már a helyettese is megvan

Kiengedték a kórházból Pol Espargarót, már a helyettese is megvan

Pol Espargaró felépülése jól halad. A katalán versenyző már otthon van feleségével és két lányával, tizenegy nappal azután, hogy elszenvedte pályafutása legsúlyosabb balesetét.

A GASGAS Factory Team versenyzőjét a múlt héten műtötték meg állkapocstörés miatt, amely sérülés a fülét is érintette, ezenkívül csigolyái is megsérültek. Csapatmenedzsere, Hervé Poncharal elmondása szerint Pol Espargaró az esést követő órákban rossz lelkiállapotban volt.

Miután 10 napot töltött kórházban ─ először a portugáliai Faróban, majd a barcelonai Dexeus kórházban ─, a spanyol pilóta most andorrai otthonában pihen családja és barátai körében. Miután maga mögött hagyta a baleset legrosszabb pillanatait, Espargarónak most egy hosszú, meghatározatlan ideig tartó rehabilitációs időszak elé kell néznie, különösen azért, mert törött csigolyáinak (nyaki és háti) műtét nélkül kell összeforrniuk.

Közben a KTM határozatlan időre Jonas Folgert nevezte ki a versenyző helyettesítésére.

Espargaró általában nem oszt meg részleteket a magánéletéről a közösségi oldalain, de most kivételt tett, és egy gyönyörű üzenetet szentelt feleségének 30. születésnapja alkalmából. Olyan sorokat, amelyek tele vannak szeretettel, ragaszkodással és elismeréssel.

„Carlota, nehéz napokat és heteket éltem meg most, talán az eddigi legnehezebbeket, de te mindig ott vagy mellettem, anélkül, hogy kérném, feltételek és panaszok nélkül. Részedről nincs olyan, hogy „csajos nap”, vagy olyan pillanat, amikor inkább az alakoddal foglalkoznál. Nem. A világ legjobb felesége vagy az év minden napján, és ellenvetés nélkül elfogadsz engem, és törődsz velem, ahogy a két kislányunkkal is, pedig most nekem is annyi figyelemre van szükségem, mint egy gyereknek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pol Espargaró (@polespargaro) által megosztott bejegyzés

„Tudod, nem vagyok az a fajta, aki állandóan puszikat osztogató vagy téged dicsérő képeket posztol, hogy mindenki belelásson szerelmi történetünkbe, mert mindig is úgy gondoltam, hogy egy ilyen tiszta dolog, mint a miénk, nem közösségi hálóra való. Több mint 15 éve vagy mellettem, és az utóbbi időben nem volt könnyű dolgod, és én nem is lehetnék boldogabb, mert mellettem vagy. Te vagy és voltál az életem, az életünk alappillére és nélküled teljesen elveszettek vagyunk. Az inspirációm vagy mindenben, amit teszek, és amire vállalkozom. Csodállak és szeretlek, és kérlek vezess minket tovább közös utunkon.”