back to top
2024. május 06. 11:27
KezdőlapMotoGPA „kistesó" szerint nagyot nőttek a győzelmi esélyek Austinban Marc Márquez távolmaradásával

A „kistesó” szerint nagyot nőttek a győzelmi esélyek Austinban Marc Márquez távolmaradásával

Álex Márquez láthatóan jól érzi magát új munkaadójánál, a Ducatinál. Az eredmények is elkezdtek jönni a spanyol versenyző számára, ám ő tudja, sokat kell még fejlődnie.

Álex Márquez nehéz éveken van túl a Hondával, ahol nem kapta meg azt a megbecsülést, amire vágyott, folyamatos kudarcok érték, aminek következtében teljesen elvesztette önbizalmát is. Ducatival való debütálásán Portimãóban a sprintfutamon elért kilencedik hely után az ötödik helyen végzett a főfutamon, amit követett Argentínában egy kilencedik hely a sprintversenyen, majd egy harmadik pozíció a vasárnapi ütközeten, ami egyben első dobogós helyét jelentette a Ducatival.

A kétszeres világbajnok versenyző még azt is megkérdőjelezte korábbi csapatánál, hogy egyáltalán tud-e még motorozni

Álex Márquez a jó eredmények után is tisztában van azzal, habár önbizalmának jót tett az első két forduló, de ez csupán a szezon eleje, sokat kell még fejlődnie. „Bár nagyon elégedett vagyok a jelenlegi szintünkkel, reálisnak kell lennünk. Még nem vagyunk a legjobb Ducati-pilóták szintjén, és tovább kell dolgoznunk, hogy folyamatosan fejlődjünk. Mindazonáltal a nehéz évek után ezek az eredmények nagyon jót tesznek az önbizalmamnak.”

Testvére, Marc Márquez a COTA királya, azonban idén sérülése miatt kihagyja az amerikai versenyhétvégét, ahogy a tavalyi győztes Enea Bastianini sem lesz ott, így a „kistesó” azzal viccelődött, hogy nagyot nőttek az esélyeik az elsőségre.

„Ha Marc idejön, akkor csak 50 százalék esélyed van a győzelemre. Ha ő nincs itt, talán ez 85%”viccelődött  Álex Márquez.

A spanyol pilóta tudja, hogy nem lesz egyenes útjuk a dobogóig a hétvégén. „Ez egy új pálya számomra a motoron, szóval nem tudom, mire számíthatok. Ha lehetőségünk lesz a dobogóra állni, természetesen élni fogunk vele, de a reális esélyeink jelenleg a 4. és a 7. hely között vannak.”