2024. április 27. 00:47
KezdőlapMotoGPHiába tesztelt a Yamahán a világbajnok, nem ő az első számú opció...

Hiába tesztelt a Yamahán a világbajnok, nem ő az első számú opció a MotoGP-ülésre

A jerezi MotoGP-teszten a Yamaha főnökei nem beszéltek Toprak Razgatlıoğluval 2024-ről. Egyelőre úgy tűnik, hogy Franco Morbidelli továbbra is Fabio Quartararo mellett versenyezhet a következő szezonban.

Toprak Razgatlıoğlu azon kevés Superbike-pilóták egyike, akiről a MotoGP paddockjában is intenzíven beszélnek. A török versenyző szerződése az idény végén lejár, így azonnal megnyílik számára az út más gyártók, vagy akár más bajnokságok felé.  A 2021-es Superbike-világbajnok nemrég kizárólag a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva hozta nyilvánosságra, hogy 2024-re a MotoGP-be szeretne igazolni.

Razgatlıoğlu azonban úgy véli, hogy a legnagyobb esélye arra, hogy egy gyári csapatban kapjon helyet, a Yamahánál van, különösen, hogy a Fabio Quartararo melletti ülés is megüresedik. Míg a franciának 2024-ig bezárólag van MotoGP-szerződése, addig Franco Morbidellié idén lejár.

Egyértelmű, hogy a Yamaha nem szeretne egy Razgatlıoğlu kaliberű versenyzőt elveszíteni, ezért ezen a héten hétfőn és kedden engedélyezte a 33-szoros futamgyőztesnek a második MotoGP-tesztet Jerezben.

„Számunkra a teszt jó lehetőség volt arra, hogy lássuk, milyen potenciál rejlik Toprakban. Kifejezte érdeklődését felénk, ami normális, mert minden versenyző szeretné tudni, hogy egy nap hogyan teljesítene a királykategóriában” ─ mondta Lin Jarvis, a Yamaha MotoGP Factory ügyvezető igazgatója a motogp.com-nak.

„Szeretnénk minél hamarabb négy M1-est látni a rajtrácson, de ez különböző okok miatt egyelőre biztosan nem valósul meg. Nyilvánvalóan gyári csapattal szerepelünk a rajtrácson, Franco szerződése pedig 2023 végén lejár. Az ideális forgatókönyv számunkra az lenne, ha tudná hozni azt a teljesítményt, amit az utóbbi időben, mert két gyors versenyzőre van szükségünk. Az első lehetőségünk az, hogy Morbidellivel folytatjuk. Ha ez nem jön be, akkor körülnézünk. Ezért tettünk egy próbát Razgatlıoğluval, de még semmi nem hivatalos.”