2024. április 26. 07:15
KezdőlapMotoGPA vb-éllovas nincs elkeseredve pénteki eredménye miatt, elmondta, hogy miért

A vb-éllovas nincs elkeseredve pénteki eredménye miatt, elmondta, hogy miért

Marco Bezzecchi listavezetőként érkezett az Amerikai Nagydíj helyszínére, Austinba. A pénteki edzéseket követően azonban a 11. helyre szorult, így jelenése lesz a kvalifikáció első szakaszában.

Két héttel ezelőtt Termasban történelmet írt Marco Bezzecchi, amikor megszerezte első királykategóriás futamgyőzelmét, ami egyben a VR46 csapatának is az első diadalt jelentette. Austinban egyelőre nincs az élmezőnyben, mi több, a pénteki napon kiszorult az egyenes ágon az időmérő edzés második szakaszába jutó versenyzők közül. Brad Binder a délutáni gyakorlás utolsó percében tudott javítani, ezzel kitaszítva Bezzecchit a top10-ből.

A Ducati továbbra is verhetetlen, a hajrában a Pramac-versenyző érte el a legjobb időt pénteken

A VR46-os pilóta azonban nem keseredett el, úgy fogja fel, hogy így plusz egy alkalma van a gyakorlásra a sprintfutam előtt, ami időt ad arra, hogy a motoron végzett változtatásokat tovább teszteljék.

„Meg kell találnunk az egyensúlyt a fékezés és a kanyarodás között. Jelenleg a fékezés nem rossz, de a kanyarkezelésnél hiányzik valami. Szombaton kipróbálunk valamit a motoron, hogy ezen a ponton javítsunk.” – árulta el az olasz versenyző.

A csapaton belül nem tapasztal semmiféle változást 2 héttel ezelőtti futamgyőzelme után. „Luca gratulált nekem a győzelemhez, egyébként minden ugyanolyan, mint korábban” mondta Bezzecchi.