2024. március 28. 10:32
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez kellemetlen pillanatokat élt át a sprinten, elárulta mi volt a...

Álex Márquez kellemetlen pillanatokat élt át a sprinten, elárulta mi volt a problémája

Álex Márquez számára nem lesz a legkellemesebb emlék a MotoGP szombati sprintversenye. A futam közben lett rosszul, majd bukott.

Álex Márquez rajtja nagyon rosszul sikerült a sprintfutamon, az indulás után a kilencedik helyre esett vissza.  A verseny felénél már az ötödik pozícióban haladt és a negyedik helyért Jorge Martínt szerette volna megelőzni, amikor elment a motor eleje és bukott a a 13-as kanyarban, így végül pont nélkül maradt a futamon. A spanyol pilóta elárulta, hogy bukását kellemetlen pillanatok előzték meg, rosszul lett és hányt is a küzdelem közben.

A Yamahának drámát, míg a Ducati és a Honda számára örömet hozott a sprint

„Próbáltam nyugodt maradni, de a verseny felénél a gyomrommal történt valami, és fékezés közben hánytam. Olyan volt, mintha összeomlott volna a testem. Nem is tudom. Valamitől rosszul lettem, talán az ételtől, pedig ugyanazt ettem, mint mindig.  Bármilyen okból kifolyólag, de hánytam. Aztán amikor visszaértem a garázsba, megint, de most már jól vagyok. Valamitől rosszul éreztem magam.” árulta el a Gresini versenyzője a sprintfutam után. „Nem tudom, hogy felállhattam volna-e a dobogóra, de az ötödik helyen álltam és tovább harcoltam. Szóval talán igen.  Nagyon rosszul mentem. Az első kanyarban többé-kevésbé javítani tudtam, aztán megpróbáltam nyugodt maradni és lépésről lépésre haladni. Nehéz itt előzni.”

Márquez próbálja maga mögött hagyni a szombaton történteket és előre nézni, hiszen vasárnap a főfutamon újra harcba kell szállnia. „Most pihennem kell. – mondta.Hosszú és kemény verseny lesz. Megvan a tempónk. Elfogyott az erőm, de tudtuk tartani a lépést, aminek örülök. Javítanom kell a rajtokon, ami a legfontosabb pont.”

A 27 éves pilóta úgy véli, hogy vasárnap jobban teljesíthet, a hosszabb versenytáv jobban fekszik neki és Ducatijának. „Ahogy a 3. edzésen megfigyeltük, a hosszú futam mást hozhat nekünk. A rajt ezzel a motorral nehezebb nekem, mert más a kuplungja, mint a Hondának. Ha valamin változtathatnék ezen a motoron a Hondával hasonlítva, az a rajt lenne, de nem lehet minden jó.”