back to top
2024. július 27. 01:33
KezdőlapMotoGPRossi elmondta, mi teszi erősebbé tanítványait, ami akár visszájára is fordulhat

Rossi elmondta, mi teszi erősebbé tanítványait, ami akár visszájára is fordulhat

A VR46 Akadémia növendékei egyre jobb teljesítményt nyújtanak a MotoGP küzdelmeiben. Vajon hogyan változik a kapcsolat, ha a bajnoki címért egymással kell megvívniuk? Valentino Rossi osztotta meg gondolatait ezzel kapcsolatban.

Marco Bezzecchi jelenleg 11 ponttal vezeti a bajnokságot riválisa és barátja, Francesco Bagnaia előtt. Valentino Rossi elmondta, hogy versenyzői között folyamatosan van rivalizálás az Akadémia közös edzésein.

Az Akadémia tagjai összetartanak

„Pecco és Bez egy nagyszerű páros”kezdte nyilatkozatát a kilencszeres világbajnok mentor. „Mostanra már tudjuk, hogy Pecco mennyit ér. Bez jön. Nagy rivalizálás van kettejük között. Amikor edzenek, azt őrült módon teszik, a konditeremben, a futballpályán, mindig van egy kis csetepaté. És ez sokat segít nekik a fejlődésben. Őszintén szólva mi is mindent megteszünk azért, hogy kijöjjenek egymással. Erősebbek lesznek attól, hogy együtt edzenek.”

Valentino Rossi tudja, hogy lehetnek problémák később abból, ha tanítványai közeli ellenfelek lesznek a királykategória porondján.

„Nem könnyű minden kapcsolatot kordában tartani. Különösen olyan pilóták között, akik egymás ellen versenyeznek. Szóval, ha mindketten a világbajnoki címért mennek, bizonyos szempontból nehéz lesz kezelni őket. Szerintem elég okosak ahhoz, hogy ezt menedzselni tudják. Reméljük, hogy így lesz.”

Bagnaia tavalyi győzelmével az első olyan versenyzővé vált, aki a VR46 Akadémia kötelékéből bajnoki címet ünnepelhetett a szezon végén. Az idei évadban Argentínában Bezzecchi pedig megszerezte az első futamgyőzelmet Rossi Mooney VR46-os csapatának.

A „Doktor” hisz abban, hogy Bezzecchi képes lesz a bajnoki címért harcolni. „Miért ne? Szerintem még túl korai megmondani, de figyelembe véve, hogy milyen jól működik a csapat, hogyan teljesít a motor, és mindenekelőtt, hogy Bez hogyan teljesít, szerintem képes lehet harcolni a világbajnoki címért. Ő egy harcos. Nagyon akar edzeni és tanulni annak érdekében, hogy még erősebb legyen.”

Rossi még edzés közben is rajta tartja szemét versenyzőin

Marco Bezzecchi az Amerikai Nagydíj előtt beszélt az új helyzetről: „Ez furcsa. Őszintén szólva jobban szeretem, ha olyan riválisaim vannak, akik nem a barátaim. De Peccóval, Lucával, Frankie-vel – remélem, a jövőben Viettivel – más a helyzet. Jó pár éve együtt edzünk. Természetesen amikor a MotoGP-ben versenyzünk, és lecsukjuk a sisakrostélyt, mindenki egyforma számomra, és igyekszem elöl lenni. Mindannyian nagyon jól ismerjük egymást – ismerjük egymás erősségeit és gyengeségeit – ez teszi a dolgokat pikánsabbá!”

Bagnaia is kifejtette véleményét. „Itt vívjuk a legtisztább csatákat! Otthon sokkal nehezebbek és mocskosabbak a küzdelmeink, olyan, mint egy igazi harc. Jó látni az Akadémiáról érkező versenyzőket. Ez az Akadémia legjobb időszaka – megnyertük a bajnokság első két futamát, Luca a sprinten dobogóra állt, Frankie negyedik lett. Együtt fejlődünk, és idén nagy lépést tettünk előre. Okosak vagyunk – ha otthon együtt dolgozunk, mindannyian ott lehetünk a MotoGP élmezőnyében. Az a legfontosabb, hogy okosak legyünk, ne legyünk hülyék, és tiszta csatákat vívjunk.”

Megy köztük a rivalizálás