2024. március 29. 06:21
KezdőlapMotoGPMégis vannak sérülései Álex Márqueznek a Martínnal való ütközés következtében

Mégis vannak sérülései Álex Márqueznek a Martínnal való ütközés következtében

Álex Márquezt Jorge Martín torpedózta ki az Amerikai Nagydíj főfutamán. A Gresini versenyzője elárulta, milyen sérüléseket szedett össze a bukás során.

Álex Márquez áldozatául esett Jorge Martín hibájának, aki a vasárnapi főfutamon bukott, magával sodorva márkatársát. A Gresini-versenyző lába a két motor közé szorult. A baleset után orvosi vizsgálatokon esett át, ahol törést nem állapítottak meg, ám vannak sérülései a spanyol pilótának.

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

„Az ultrahangos vizsgálat során megállapították, hogy a vasárnapi ütközés következtében izomszakadásom van a négyfejű combizom vaskos izomrostjaiban, és emellett a szalag is megnyúlt. Ez azonban nem fog megakadályozni abban, hogy versenyezzek, de ezekben a napokban vissza kell vennem az edzésintenzitást, hogy Jerezre helyrejöjjek” mondta állapotáról a pilóta.

Az eset után Jorge Martín elnézést kért márkatársától, amire Álex Márquez is reagált. „Ez olyasmi, ami holnap velem is megtörténhet. Megesett a múltban, megtörténik a jelenben és be fog következni a jövőben is. Szóval elfogadom a bocsánatkérést, és ennyi. Lezártnak tekintem. Ilyen a versenyzés” – nyilatkozta a Gresini-pilóta.

Jorge Martín nem volt ennyire elnéző Álex Márquez bátyjával, Marckal szemben, amikor a portimãói nyitóhétvégén nekiütközött, majd Miguel Oliveirát is kiütötte. Nem ez volt az első alkalom, hogy tönkretette a versenyemet. Remélem, a jövőben el tud majd kerülni. A versenyigazgatónak tennie kell valamit. Én még soha nem tettem tönkre egy versenyét sem, de ő már kettőt is elrontott nekem” nyilatkozta a portugál versenyhétvége után Martín.