2024. április 27. 06:18
KezdőlapMotoGPDall'Igna: Nem szabad hagynunk, hogy ez az eset megtörjön minket

Dall’Igna: Nem szabad hagynunk, hogy ez az eset megtörjön minket

Gigi Dall’Igna és csapata keserű érzésekkel távozott Austinból múlt hétvégén. Pecco Bagnaia hibája egyszerűen nem volt benne a pakliban, állítja a Ducati első embere.

A gyári Ducati csapatból hiányzott Austinban a tavalyi győztes Enea Bastianini, aki a jerezi futamon tér vissza korábbi sérüléséből. Francesco Bagnaia jó alapokkal érkezett vasárnapra, mivel uralta a kvalifikációt, majd a sprintet is. Senki nem számított rá, hogy az élről esik el az olasz.

„Keserű zárás ez számunkra, egy újabb nullázás, ami azért hihetetlen, mert a hétvége többi része tökéletesen alakult”jegyezte meg Gigi Dall’Igna a hétvégi futamot követően.

„Pecco szilárd teljesítménye a főfutamon is folytatódott, egészen addig, amíg váratlanul elesett, pedig azt hitte, mindent kézben tart. Az a tény, hogy ennyi kieső volt, és csak tizenkét versenyző ért célba bukás nélkül, azt mutatja, hogy a körülmények összességében nagyon nehezek voltak.”

„Nem szabad hagynunk, hogy ez az eset megtörjön minket, vagy aláássa az önbizalmunkat. Ehelyett tanulnunk kell belőle, tudva, hogy semmit sem lehet természetesnek venni, hogy nehéz nyerni, és hogy ezt ki kell érdemelni erős ellenfelek ellen, akiknek természetesen gratulálunk.”

Marini elmondta, szerinte mi okozta a világbajnoki címvédő bukását

Legalább egy Ducati bekerült a top3-ba, köszönhetően Luca Marininek:

„Marini nagyszerű versenyt mutatott be, ami MotoGP-s pályafutása első dobogóját jelentette számára. Folyamatosan fejlődik, különösen, ha azt nézzük, hogy milyen eltökéltséggel és önbizalommal érkezett a pályára vasárnap. Ez megerősíti a VR46-os csapat kiváló munkáját.”

„El kell fogadni és a legjobbat kihozni abból, ami a versenyen történik, ugyanakkor képesnek kell lenni arra, hogy azonnal új fejezetet nyissunk, és már a következő nagydíjat tartsuk szem előtt. A bajnokság hosszú és küzdelmes lesz.”