back to top
2024. július 27. 02:21
KezdőlapMotoGPA 2024-es gyári ülés a tét a Honda két új versenyzője között?

A 2024-es gyári ülés a tét a Honda két új versenyzője között?

Spanyolországban az a pletyka járja, hogy Álex Rins 2024-ben átveheti Joan Mir helyét a Repsol Hondánál. Ám az LCR csapatfőnöke, Lucio Cecchinello, valamint a mallorcai versenyző menedzsere, Paco Sánchez is cáfolta ezt.

Az LCR Honda csapatfőnöke, Lucio Cecchinello rendkívül boldog volt, mikor múlt vasárnap Álex Rins behúzta az austini futamot. A csapatnak öt évet kellett várnia erre a sikerre, mivel 2018 óta senki nem nyert a színeikben.

Persze a szurkolók, a HRC és a média is rögtön elkezdje firtatni, hogy Marc Márquez új csapattársa, Joan Mir az első három nagydíj után a 19. helyen áll a világbajnokságban, 42 ponttal lemaradva Rins mögött, így benne lehet a pakliban egy esetleges versenyzőcsere a két csapat között.

A Repsol Honda versenyzője magát okolja a vasárnap történtekért

Egy interjúban az LCR Honda korábbi csapatkoordinátora, Óscar Haro most annak a gyanúnak adott hangot, hogy a HRC Mirrel és Rinsszel kötött szerződésében volt egy olyan pont, hogy az a versenyző kerül majd a gyári csapatba 2024-től, aki jobban teljesít a Hondánál.

Lucio Cecchinello azonban a SPEEDWEEK.com kérdésére ma megalkuvást nem tűrően egyértelművé tette:

„Ez badarság. Egy ilyen csapatváltás szóba sem jöhet. Ezt garantálhatom.”

Joan Mir menedzsere, Paco Sánchez is megerősítette, hogy pártfogoltja kétéves szerződést kötött a HRC-vel a Repsol Hondánál.