back to top
2024. július 27. 03:05
KezdőlapSuperbikePályára kerülő „krokodil” ijesztett rá a világbajnok versenyzőre (videó)

Pályára kerülő „krokodil” ijesztett rá a világbajnok versenyzőre (videó)

Tökéletes pénteket zárt Álvaro Bautista Assenben. Az Aruba.it csapat versenyzője a holland forduló első két szabadedzésének összesített eredményei alapján az első helyen végzett, ám mégsem ő volt a tegnapi nap főszereplője.

A leggyorsabb körön kívül a regnáló világbajnok a délutáni FP2-n is irgalmatlan tempót diktált, így kétségkívül minden riválisát, különösen az Assenben mindig eredményes Kawasaki versenyzőit döbbentette meg. Ezt Alex Lowes is megerősítette, aki a délutáni edzésen a nap második legjobb idejét érte el egy olyan körrel, amellyel 231 ezredmásodperccel maradt el Bautistától, 26 ezreddel megelőzve csapattársát, a 17-szeres asseni győztest, Jonathan Rea-t, aki nem tudott a harmadik helynél előrébb lépni.

A napokban MotoGP-tesztet teljesítő Toprak Razgatlıoğlunak nem sikerült túl eredményesen a holland hétvége első napja, ám a legnagyobb meglepetés mégis őt érte a második edzésen. Váratlanul egy krokodil alakú lufi landolt a pálya közepén, és a török pilótának a kanyar közepén korrigálnia kellett, mivel hirtelen nem ismerte fel, mivel áll szemben.

A versenyigazgatóság piros zászlóval megállította az edzést, hogy eltávolítsa a lufit, majd zökkenőmentesen folytatódhatott tovább a program.

Razgatlıoğlu végül egy közös fotót is készített a nap meglepetésvendégével.

Az első edzésnap végeredménye: