2024. április 25. 02:48
KezdőlapMotoGPMindenki Bagnaia Ducatijáért van oda ─ még a MotoGP-legenda is

Mindenki Bagnaia Ducatijáért van oda ─ még a MotoGP-legenda is

A MotoGP rajtrácsának legvonzóbb motorja idén kétségtelenül Francesco Bagnaia Ducatija. A korábbi 500-as világbajnok, Kevin Schwantz is így gondolja, és megjegyezte, hogy szívesen kipróbálná azt.

Az olasz Francesco Bagnaia tavaly 15 sikertelen év után világbajnoki címet szerzett a Ducatinak. Az idei szezon eddigi futamain megmutatta is, hogy nagyon versenyképes, megnyerte mindkét futamot Portugáliában és az austini sprintversenyt is. Ugyan becsúsztak nullázások, de hosszú még a szezon, jegyezte meg korábban Gigi Dall’Igna, a Ducati első embere.

Dall’Igna: Nem szabad hagynunk, hogy ez az eset megtörjön minket

Kevin Schwantz a GPOne kérdésére, hogy kipróbálna-e egy jelenlegi MotoGP-gépet, bevallotta, hogy nagyon szívesen felülne a címvédő motorjára. A texasi hétvégén az 1993-as 500 köbcentis világbajnok az Aprilia munkáját is nagyon dicsérte.

„Szívesen kipróbálnám Pecco Ducatiját. Természetesen a gyártónak nyolc motorja van a rajtrácson, rengeteg adatuk van, amivel dolgozhatnak, és nekik van a legjobb versenygépük. Az Aprilia is kiváló munkát végzett, és most négy motorral még erősebbek lehetnek. Az első versenyen tényleg azt gondoltam, hogy az RS-GP dominálhat majd.”