2024. április 24. 20:06
KezdőlapMotoGPBecslések szerint ekkor térhet vissza Pol Espargaró

Becslések szerint ekkor térhet vissza Pol Espargaró

Orvosai nem osztják a GASGAS csapat véleményét Pol Espargaró visszatérésével kapcsolatban. A spanyol versenyző valószínűleg még négy hónapig kényszerpihenőn lesz.

A GASGAS Tech3 csapata reméli, hogy két hónapon belül, Mugellóban (június 11.), a Sachsenringen (június 18.) vagy Assenben (június 25.) már versenyezhet Pol Espargaró, de az orvosok ennél hosszabb időt jósolnak a Portugáliában súlyosan megsérült pilótának.

Eltört az állkapcsa, amit meg kellett műteni, megsérült a háta, valamint a tüdeje sem száz százalékos még az ütésből kifolyólag. Testvére, Aleix Espargaró korábban azt mondta: „Nagyon hosszú lesz a felépülése, de jelenleg ez a legfontosabb. Azonnal motorra akar ülni, de ez ebben a helyzetben nem lehetséges. Nagy fájdalmai vannak.”

Kiengedték a kórházból Pol Espargarót, már a helyettese is megvan

Tüdejének zúzódása befolyásolta a szerv kapacitását, így légzését részben lélegeztetőgép segíti. Az álla olyan erős ütést kapott, hogy jobb fülére nem hall jól. Állkapocsműtéte miatt több fogát is ki kellett húzni, melyeket implantátumokkal pótoltak.

A SPEEDWEEK.com becslései szerint a visszatérése július 9-ére (Kazahsztán), augusztus 6-ára (Silverstone) vagy augusztus 20-ára (Spielberg) tehető.

Jonas Folger az Amerikai Nagydíjon helyettesítette Espargarót, valamint Jerezben és Le Mans-ban is rajthoz áll majd a GASGAS színeiben.