2024. április 20. 08:42
KezdőlapNégykerékRossi nem úszta meg baleset nélkül a monzai hétvége első szakaszát (videó)

Rossi nem úszta meg baleset nélkül a monzai hétvége első szakaszát (videó)

Valentino Rossi a hétvégén Monzában indul a GT World Challenge 2023-as szezonjának első versenyén. A hétvége azonban nem úgy alakult eddig, ahogy remélte, mert először balesetet szenvedett, ám egy jól sikerült kvalifikációval sikerült behoznia a lemaradást.

Rossi és csapata számára is elindult az idény. A „Doktor” a szombati előkvalifikációt rögtön egy balesettel kezdte, amikor elvesztette az irányítást BMW-je felett, és a híres „Parabolica” (az olasz pálya egyik legendás kanyarjának, az immár hivatalosan is „Michele Alboreto” néven ismert) kanyar korlátjába csapódott.

A balesetet Rossi sértetlenül megúszta, majd így foglalta össze a történteket:

„Sajnos hibáztam, mert túl széles ívet választottam, érintettem a fehér vonalat, és amikor fékeztem, elvesztettem az irányítást. A korlátoknak csapódtam, de szerencsére nem sérültem meg.”

Tény, hogy az olasz klasszis az előkvalifikáció során bukott, de a szerelőknek sikerült felkészíteniük őt arra, hogy szombaton a pole pozícióért küzdhessen. Amit egyáltalán nem tettek rosszul, hiszen a csapat majdnem megszerezte a legjobb időt, amit végül a ROWE Racing zsebelt be. Rossi csapata, a WRT a második helyről indul majd a monzai futamon.