2024. április 25. 16:34
KezdőlapSuperbikeAz óriási bukás következtében ismét súlyos sérülést szenvedett a holland pilóta

Az óriási bukás következtében ismét súlyos sérülést szenvedett a holland pilóta

Michael van der Mark felkészülése az idei évben zökkenőmentesen zajlott, ellentétben a tavalyi előszezonnal és a 2022-es idénnyel, amikor több sérülés is hátráltatta a holland versenyzőt.  Ez egészen mostanáig tartott…

Michael van der Mark minden, csak nem szerencsés. Kálváriája a tavalyi holtszezonban kezdődött, amikor hegyikerékpár-edzés közben eltörte a lábát, aminek következtében ki kellett hagynia a téli teszteket. Hat héttel sérülése után tért vissza a Superbike-világbajnokság küzdelmeibe. Azonban nem tartott sokáig számára a problémamentes időszak, hiszen Estorilban egy high-side következtében újabb sérülést szenvedett, combnyaktörést diagnosztizáltak nála, a többször műtött jobb lábában. 2022 augusztusában a barcelonai teszten tért vissza, majd sérülése után Magny-Cours-ban szerepelt először versenyen.

2018 világbajnoki harmadik helyezettjének zavartalanul zajlott az idei szezon előtti téli felkészülése, nem hátráltatták sérülések. A Superbike-világbajnokság második fordulójában azonban egy high-side következtében 2 ujja eltörött.

 

Ez még nem okozott volna nagy problémát, most hétvégén Assenben rajthoz tudott állni, ahol az első futamon a 13., míg a sprintversenyen a 10. pozíciót szerezte meg. Következett a második verseny, ahol a második körben egy horrorisztikus bukást szenvedett.

Az eset után látszott, hogy nagyobb a probléma, hordágyon kellett levinni a pályáról, majd az orvosi központban elvégzett vizsgálatok után mentőautóval szállították kórházba, hogy igazolják az előzetesen felállított diagnózist. Később érkezett a hír, miszerint a holland versenyző combcsonttörést szenvedett, ezúttal a a bal lábában, így ismételten kihagyás vár rá.

A Ducati 400. győzelmét hozta Assen