2024. április 23. 08:58
KezdőlapMotoGPKorábbi nagyszerű eredményeiből merítene Jerezben Pol Espargaró helyettese

Korábbi nagyszerű eredményeiből merítene Jerezben Pol Espargaró helyettese

Jonas Folger továbbra is Pol Espargarót helyettesíti a GASGAS Factory Racing Tech3 csapatnál Jerezben a hétvégi nagydíjon, és az azt követő hétfői teszten.

Mivel Pol Espargaró továbbra is lábadozik súlyos portimãói bukásának sérüléseiből, a 29 éves bajor versenyző a hétvégi Spanyol Nagydíjon is helyettesíteni fogja őt.

„Texas után most egy kicsit több tapasztalattal vágok neki a hétvégének, magabiztosabbnak érzem magam”hangsúlyozta Folger, aki 2015-ben a középső géposztályban nyerni tudott ezen a pályán. Ezt megelőzően 2011-ben a legkisebb kategóriában a dobogó második fokára állhatott fel. A MotoGP-ben egy nyolcadik hely a legjobb eredménye itt még 2017-ből egy Tech3 Yamahával.

Becslések szerint ekkor térhet vissza Pol Espargaró

„Természetesen Jerezben is nehéz lesz, de talán nem lesz akkora a lemaradásom, mint Austinban. Jól ismerem a pályát, és szép emlékekkel térek ide vissza, többek között egy Moto2-es győzelem és egy dobogó a 125 köbcentis géposztályban. Jerez egyértelműen az egyik kedvenc pályám, így alig várom, hogy újra itt versenyezzek. Remélhetőleg jó eredményt tudok majd elérni.”

Nicolas Goyon csapatfőnök hozzátette: „Jonas már Austinban pontot tudott szerezni, így ezt az irányt szeretnénk folytatni. A GASGAS Factory Racing Tech3 csapatnak is segíteni fog a motor fejlesztésében, és a május 1-jei, hétfői teszten is részt vesz majd.”