2024. április 25. 19:01
KezdőlapMotoGPHogy döntene Bezzecchi, ha választás elé állítanák?

Hogy döntene Bezzecchi, ha választás elé állítanák?

Marco Bezzecchi nagyszerűen kezdte a 2023-as szezont. 3 forduló után vezeti a világbajnoki tabellát. Egy váratlan kérdést szegeztek a fiatal olasz pilótának, amire válasza elsőre még meglepőbbnek tűnt.

Marco Bezzecchi álomszerű rajtot vett az idei szezonban. A VR46 Akadémia tagja 3 forduló után a tabella élén áll, és Argentínában bezsebelte első királykategóriás győzelmét is, ami egyben csapata első diadalát is jelentette a MotoGP-ben.

A világbajnok óriási hibája után új győztese lett a MotoGP-nek az ítéletidőben

Valentino Rossi szerint tanítványa akár a világbajnoki címért is harcba szállhat, ám erről még korai beszélni az idei évad kezdetén, de a MotoGP-legenda szerint a fejlődés és a tanulás utáni vágy elvezetheti Bezzecchit erre a szintre. „Miért ne? Szerintem még túl korai megmondani, de figyelembe véve, hogy milyen jól működik a csapat, hogyan teljesít a motor, és mindenekelőtt, hogy Bez hogyan teljesít, szerintem képes lehet harcolni a világbajnoki címért. Ő egy harcos. Nagyon akar edzeni és tanulni annak érdekében, hogy még erősebb legyen.”nyilatkozta a kilencszeres világbajnok tanítványáról.

Bezzecchi a speedweek.com újságírójának elárulta, hogy mi a véleménye arról, hogy csapatát hírbe hozták a Yamahával. „Néhány újságírótól hallottam ezt, de belső körökben senkitől. Nem aggódom emiatt, ez nem az én munkám. Az én dolgom az, hogy azt a motort vezessem, amit a csapat ad nekem. Most a csapat a Ducatival van kapcsolatban, tehát Ducatival megyek.” válaszolta Bezzecchi.

Amennyiben a Mooney VR46 csapat és a Yamaha házassága létrejönne, az olasz pedig választhatna, hogy alakulatával vagy a márkával marad, Bezzecchi meglepő, és egyben maximálisan érthető választ adott. „A Ducatinál maradnék. Az első pillanattól kezdve nagyon jól éreztem magam a Ducatival. Sok támogatást kapok tőlük, amiért megérdemlik ezt. Mivel ők is olaszok, könnyebb számomra a kapcsolatépítés. Tetszik a munkamódszerük, és különösen az, ahogyan az újoncokkal bánnak. Sokat segítettek nekünk, így remélem, hogy a Ducatival folytatja a csapat. De túl korai erről beszélni, most csak motorozni szeretnék.

Minden versenyző álma, hogy egy gyári csapatban versenyezhessen. Ha a Ducatihoz akarsz kerülni, akkor a barátaiddal kell megküzdened. A barátság fenntartása a pályán egy dolog, de amikor a munkádról és a jövődről van szó, az egy másik. De jelenleg nincs miről beszélni, mert Pecco világbajnok. Nagyon gyors és rendkívül erős, így ez nem egyenlő küzdelem. Nyugodtnak kell maradnunk, és nem kell stresszelni magunkat.”