2024. április 26. 07:22
KezdőlapMotoGPA gyári Ducati-pilóta megkapta azt a visszaigazolást, amire vágyott

A gyári Ducati-pilóta megkapta azt a visszaigazolást, amire vágyott

Enea Bastianini Misanóban újra motorra ült, hogy lássa, valóban készen áll a soron következő, jerezi versenyhétvégére. A gyári Ducati pilótája megkapta azt a visszaigazolást, amire hetek óta várt.

Enea Bastianini várható visszatéréséről korábban már beszámoltunk, ám a versenyző a legfontosabb visszaigazolást hétfőn kapta, amikor újra nyeregbe pattant. Annak érdekében, hogy biztos legyen a dolgában, az olasz versenyző pályára gurult Misanóban, hogy tesztelje jelenlegi állapotát.

Eldőlt, hogy sérülése után mikor tér vissza a gyári Ducati MotoGP-versenyzője

Mint ismeretes, a gyári Ducati pilótája a MotoGP nyitóhétvégéjén, Portimãóban szenvedett lapockatörést, miután Luca Marini kiütötte őt a sprintversenyből. Az olasz versenyző Austinban szeretett volna visszatérni, azonban a futam előtti gyakorláson bebizonyosodott, hogy állapota ezt még nem teszi lehetővé számára. A misanói teszten most 10 kört tett meg a Panigale V4 nyergében, amely után jó érzésekkel távozott. A nagyszerű híreket a Ducati osztotta meg Twitter-oldalán.

Bastianini biztosan elutazik Spanyolországba, ahol csütörtökön egy utolsó orvosi vizsgálaton esik át annak érdekében, hogy hivatalosan is versenyzése alkalmasnak nyilvánítsák.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Enea Bastianini (@bestia23) által megosztott bejegyzés

A háromszoros 500 köbcentis világbajnok, Wayne Rainey szerint, Bagnaiának nehéz dolga lesz, hiszen Bastianini személyében nagy kihívó tér vissza a pályára a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.  A regnáló bajnok csapattársa nagy lemaradással csatlakozik a küzdelmekhez, valószínűleg fizikailag sem lesz a legjobb állapotban a kihagyás után. A világbajnokságot vezető Marco Bezzecchi 64 pontnál jár, míg Bagnaia 64 egységet gyűjtött be az elmúlt 3 forduló során. A tavalyi évben Bagnaia azonban megmutatta, hogy nem létezik lehetetlen, 91 pontos hátrányból is lehet világbajnokságot nyerni.