back to top
2024. május 08. 14:12
KezdőlapMotoGPA jerezi pálya legsikeresebb pilótája is ott lesz a paddockban hétvégén

A jerezi pálya legsikeresebb pilótája is ott lesz a paddockban hétvégén

Valentino Rossi a szezonban először látogat el a MotoGP paddockjába. Jerezben támogatja majd növendékeit: Marco Bezzecchit és Luca Marinit.

Nincs még egy olyan versenyző, aki sikeresebb lett volna Jerezben, mint Valentino Rossi: összesen kilenc győzelmet aratott az andalúziai pályán (ebből hetet a királykategóriában).

Az idei szezonban az olasz klasszis első MotoGP-győzelmét ünnepelhette csapattulajdonosként Marco Bezzecchi révén Termas de Río Hondóban, bár a kilencszeres világbajnok otthon, Tavulliában a tévé előtt tette ezt. Ezen a hétvégén azonban a jerezi paddockba érkezik, hogy szurkoljon védenceinek.

Rossi manővere és az azt követő igazságtalanság lökte a visszavonulás felé egykori riválisát

A csapat szezon eleji teljesítménye figyelemre méltó: Bezzecchi a negyedik nagydíjra világbajnoki éllovasként érkezik, ráadásul Luca Marini nemrég Austinban állt először dobogóra MotoGP-karrierje során.

„Jelenleg minden rendben van. A csapatom kitesz magáért, ahogy Vale, Uccio és mindenki más is a VR46 Riders Academy-n belül. A tendencia pozitív, és reméljük, hogy így folytatódik”jegyezte meg Bezzecchi.

„Fantasztikus, hogy Rossi itt lesz, nagyon örülök neki. Sokféleképpen tud segíteni. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és a pálya széléről is megérti, ha jól vagy rosszul csinálunk valamit, és sok tippet adhat a vezetési stílusra vagy arra vonatkozóan, hogyan vágjunk neki egy-egy edzésnek.”

Marini is csatlakozott ehhez: „Nagyszerű érzés, hogy itt van. Remélem, van számomra néhány jó ötlete. Ő többet lát, mint bárki más, még a szervizútról is.”