2024. április 26. 21:12
KezdőlapMotoGPPedrosa berúgta az ajtót, az ő elsőségével zárult a MotoGP nyitóedzése Jerezben

Pedrosa berúgta az ajtót, az ő elsőségével zárult a MotoGP nyitóedzése Jerezben

Nem véletlenül nevezték el azt a bizonyos kanyart Dani Pedrosáról. A spanyol mindenkit maga mögé utasított péntek délelőtt.

Napsütéses időben, Marc Márquez nélkül vágott neki a MotoGP mezőnye az első edzésnek péntek délelőtt. A spanyol klasszis helyére Iker Lecuona ugrott be, illetve erre a hétvégére Dani Pedrosa is szabadkártyás lehetőséget kapott.

Az Aprilia versenyzői remekül kezdték a pénteki edzésnapot, három pilóta is szerepelt az első ötben. Fabio Quartararo igyekezett menteni a Yamaha becsületét, illetve hű maradni saját elképezéseihez, melyeket pár nappal ezelőtt meg is fogalmazott. A francia versenyző teljesítménye versenyről versenyre javul, legutóbb dobogóra tudott állni. Szeretné folytatni a sikeres szereplést. Az edzés első etapját a harmadik helyen zárta.

30 perccel a program vége előtt minden pilóta visszatért a bokszba. Pecco Bagnaia kifejezetten gyengén kezdte a pénteki napot, mindössze a 18. helyen állt. Meglepő volt viszont, hogy a ducatisok nem voltak az első hétben.

Az edzés feléhez közelítve hatalmas meglepetésre Dani Pedrosa állt az élre.

Végül a Ducati versenyzői magukra találtak, azonban Takaaki Nakagami vette át a vezetést az edzés utolsó etapjára fordulva. Jorge Martín érkezett egy nagyszerű idővel, és sikerült megelőznie az élen álló japán versenyzőt. Luca Marini felzárkózásával Pecco Bagnaia kiszorult az első tízből.

Pedrosa ismét piros szektorokkal érkezett, és egy újabb 1:36-os időt teljesítve vette át a vezetést. Bagnaia az utolsó pár percre talált valamit, feljött a kilencedik helyre, kiszorítva ezzel Johann Zarcót.

Végül a spanyol veterán ellen nem volt ellenszere a többieknek, Pedrosa behúzta az első edzést. A második helyre Martín, a harmadikra Nakagami ért oda.

Az edzés végeredménye: