2024. április 26. 19:31
KezdőlapMotoGPAz Aprilia tökéletesen teljesített, míg a top10-en kívül több meglepetésnévvel találkozhatunk

Az Aprilia tökéletesen teljesített, míg a top10-en kívül több meglepetésnévvel találkozhatunk

Az Aprilia versenyzőpárosa remek teljesítményt nyújtva 1-2-ben zárta a pénteki edzéseket, Aleix Espargaró vezetésével. A Q1-es résztvevők között bőven akadnak meglepetésnevek is.

A reggelinél jóval melegebb körülmények között a köridők  a második edzés elején jelentősen elmaradtak Dani Pedrosa 1:36.770-es idejétől.

Pedrosa berúgta az ajtót, az ő elsőségével zárult a MotoGP nyitóedzése Jerezben

Az első edzést megúszta a mezőny bukás nélkül, ami nem mondható el a második gyakorlásról. Joan Mirnek valószínűleg nem a jerezi délutáni etap lesz a kedvence, hiszen a korai szakaszban az 1-es kanyarban meglátogatta a kavicságyat, majd néhány perccel később a 6-os kanyarban dobta el versenygépét.

A Marc Márquezt helyettesítő Iker Lecuona sem úszta meg esés nélkül az edzést. Bukása következtében egy rövid ideig tartó piros zászlós szakasz következett annak érdekében, hogy helyrehozzák a megrongálódott biztonsági kerítést.

A rövid szünet után a délelőtt is meggyőző teljesítményt nyújtó Aleix Espargaró állt az élre. 15 perccel a leintés előtt indultak a versenyzők az utolsó nagy rohamra, hogy megszerezzék a Q2-es helyeket. Az Aprilia párosát senki nem tudta maga mögé utasítani, Espargaró – Viñales sorrend született a lista elején. Harmadikként a délelőtti meglepetés-versenyző, Dani Pedrosa zárta a spanyol versenyhétvége nyitónapját.

Nem mindenki volt azonban boldog pénteki teljesítménye miatt. Marco Bezzecchi motorja elfüstölt, ami jelentősen hátráltatta az olasz versenyzőt abban, hogy beverekedje magát a legjobb 10-be. A vb-ranglista első helyén álló pilóta csupán a 12. helyet szerezte meg, ami azt jelenti, hogy jelenése lesz a kvalifikáció első szakaszában.

Valószínűleg nem a VR46-versenyző a legcsalódottabb a pénteki események után, hiszen az Amerikában dobogós Fabio Quartararo, és a regnáló bajnok, Francesco Bagnaia sem tudta kiharcolni a Q2-es szereplést. A Yamaha-pilóta valamelyest javított délelőtti idején, de a francia így is csak a 16. helyen zárta a szabadedzéseket, míg a Ducati versenyzője a 13. pozícióban fejezte be a gyakorlásokat.

Az Austinban zseniális hétvégét teljesítő Álex Rins is ott lesz az időmérő edzés első szakaszában. A spanyol pilóta hibázott a délutáni gyakorláson. A 6-os kanyarban bukott, amivel az első tízből is kiszorult.

A P2 végeredménye: