2024. április 19. 13:32
KezdőlapMotoGPA gyári Ducati-versenyző számára a bajnokság csak később kezdődik

A gyári Ducati-versenyző számára a bajnokság csak később kezdődik

Enea Bastianini visszatért a mezőnybe, de teljes felépülése még néhány hetet igénybe fog venni, amivel az olasz pilóta is tisztában van. 

Enea Bastianini alig várta, hogy újra rajthoz állhasson a MotoGP-ben portimãói sérülése után. Lapockatörése okán kihagyta az argentin, majd az amerikai versenyhétvégét is, a gyári Ducati-versenyző Jerezben azonban zöld utat kapott a visszatérésre. Állapota továbbra sem 100 százalékos, több idő kell ahhoz, hogy teljesen felépüljön, és visszanyerje fizikumát is. Bastianini a spanyol versenyhétvége nyitónapján a 21. helyet szerezte meg.

Az Aprilia tökéletesen teljesített, míg a top10-en kívül több meglepetésnévvel találkozhatunk

A Ducati-pilóta egyelőre nem gondol a bajnokságra, ehelyett az a célja, hogy a két hazai forduló közül az elsőre felvegye a versenytempót. A mugellói futamra júniusban kerül sor.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek! Nehéz otthonról nézni a nagydíjakat, így most sokkal jobb. Hétfőn újra motorra ültem a Panigale-val, és elég jól éreztem magam, de nem tökéletesen. Tisztában vagyok a helyzettel… Nem vagyok 100%-os, de fontos számomra, hogy megpróbáljam visszahozni az önbizalmat a motoron. Nem azért vagyok itt, hogy nyerjek ezen a versenyen, de meg kell próbálnom a maximumot nyújtani. Mugellóba 99%-os állapotban szeretnék megérkezni, ez elérhetőnek tűnik. Onnan indul majd a bajnokság számomra. Most nem vagyok abban a helyzetben, hogy az egész versenyen a legerősebb legyek, de talán Mugellóban.” mondta Bastianini Jerezben.