2024. április 24. 10:37
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elmondta, mit kockáztatott volna, ha rajthoz áll Jerezben

Marc Márquez elmondta, mit kockáztatott volna, ha rajthoz áll Jerezben

Marc Márquez nem áll rajthoz Jerezben. Döntésének hátterében komoly rizikófaktorok állnak.

Marc Márquez Portugáliában szenvedett sérülést, mégpedig kézközépcsonttörést. Az eset következtében műtétre volt szüksége, majd kihagyni kényszerült az argentin, amerikai, és most a jerezi versenyhétvégét is.

Eldőlt, rajthoz áll-e Marc Márquez Jerezben

Mivel Marc Márquez sérülések sorozatát szenvedte el az utóbbi időben, így érthető, hogy a hatszoros MotoGP-világbajnok nem akarja kockáztatni az egészségét és karrierjét. Tisztában van vele, hogy minden egyes futamon benne van egy lehetséges bukás, amivel számol, de orvosai figyelmeztették, hogy ha így folytatja, annak nem lesz jó vége:

„Nem arról van szó, hogy hirtelen nem akarok több kockázatot vállalni, mert amikor egy nagydíjon indulok, azt azért teszem, mert tudatában vagyok annak, hogy mivel jár. Mindent megtettem azért, hogy itt, Jerezben versenyezhessek, de amikor három különböző orvoscsapat (Spanyolországban, Amerikában és Ausztriában) egyhangúan azon a véleményen van, hogy ez őrültség, akkor ezt tudomásul kell vennem.”

„A fő kockázatot az jelentené, hogy egy eséssel újra rásérülnék az érintett területre. Már a kormányra fékezéskor gyakorolt nyomás is elég lenne ahhoz, hogy instabillá tegye a csontot, és gátolja a gyógyulást.”

„Az orvosok azt mondták, hogy ha ez megtörténik, akkor a gyógyulás nem csak három hónapig tarthat még,és akár a karrieremet is veszélyeztetheti. Nem szegülhetek szembe az utasításaikkal. Ők a szakemberek ezen a téren, így nem volt nehéz meghozni a döntést, mely szerint nem versenyzem a hétvégén.”