2024. április 19. 02:56
KezdőlapMotoGPA világbajnok szerint ez volt a kulcsa a mai futamgyőzelemnek

A világbajnok szerint ez volt a kulcsa a mai futamgyőzelemnek

Pecco Bagnaia győzelmét nem adták ma ingyen, annyi bizonyos. Az olasz versenyzőnek meg kellett küzdenie az egész hétvégén briliáns teljesítményt nyújtó KTM-ekkel. 

A jerezi futam számos izgalmat tartogatott vasárnap délután. Miután Fabio Quartararo, Marco Bezzecchi és Miguel Oliveira balesetét követően újraindították, egy kiélezett csatákkal tarkított futamnak lehettünk szemtanúi.

A KTM versenyzői egész hétvégén jól szerepeltek, míg a Ducatinál hiányzott valami pénteken. Szerencsére a bolognai gyártó orvosolni tudta a problémát, így a regnáló világbajnok nagyszerűen szerepelt mind szombaton, mind vasárnap.

A dobogós versenyzők nyilatkozatai következnek:

Jack Miller (3): „Nagyon keményen dolgoztunk az egész hétvége során. Hosszú verseny volt, ami leginkább a piros zászlónak tudható be, ami szerintem minden esetben megzavarja a versenyzőket. Meglepett, hogy a futam végén milyen gyors tudtam lenni, pedig addigra a gumi jobb oldala teljesen elhasználódott. Nagyon szépen köszönöm a csapatnak, örülök ennek az eredménynek.”

Pénteken még a top10-ért küzdött, a futamon már nem talált legyőzőre a MotoGP-bajnok

Brad Binder (2): „Ma az volt a fő célom, hogy befejezzem a futamot, mert az utóbbi időben előfordult, hogy nem voltam erre képes. Szerettem volna felvenni a harcot Bagnaiával az utolsó körökben, de hiába futottam nagyszerű időket, egyszerűen nem voltam elég erős. Most már a jövőbe tekintek, várom a következő fordulót.”

Pecco Bagnaia (1): „Nagyon boldog vagyok, őszintén. Szerintem ez az eddigi legjobb teljesítményünk, ha azt nézzük, hol álltunk pénteken, és hol ma. Ez a verseny a tökéletes gumikezelésről szólt, de semmi más nem lebegett a szemem előtt, mint az, hogy első helyen hozzam be a motort. Ez végül sikerült, a csapat pedig nagyszerű munkát végzett.”