2024. április 28. 06:23
KezdőlapMotoGPAz óvatos versenyzés ellenére szerepelt nagyszerűen a visszatérő Pedrosa

Az óvatos versenyzés ellenére szerepelt nagyszerűen a visszatérő Pedrosa

A Red Bull KTM tesztversenyzője, Dani Pedrosa volt a nap embere Jerezben tegnap. Öt évvel azután, hogy visszavonult, a spanyol kisujjból kirázta a sprintfutamot.

Dani Pedrosa volt eddig a jerezi hétvége nagy meglepetése. Két hete még a spanyol DAZN tévécsatorna kommentátoraként a texasi eseményeket közvetítette, most viszont szabadkártyásként képviselte a Red Bull KTM csapatot, ahol évek óta tesztpilótaként tevékenykedik.

A KTM állandó versenyzői, Brad Binder és Jack Miller az első, illetve harmadik helyen zártak. Bár a 37 éves veterán mögöttük végzett, így is lenyűgözte csapattársait.

„Most ismerkedem csak az új formátummal. A kvalifikáció egy kicsit hektikus volt, mert előtte szitált az eső, de szerencsére a Q2-ben volt öt percünk száraz körülmények között. Bár egy picit óvatos voltam, nem akartam érinteni a nedves fehér vonalakat. Talán egy kicsit többet kellett volna kockáztatnom, de ennek ellenére sikerült jó köridőt futnom. A második soros indulás fantasztikus, remélem, ma is tudom majd kamatoztatni” ─ kezdte nyilatkozatát Pedrosa.

A KTM pilótája köszönetet mondott márkatársának kiváló munkájáért

„A sprintversenyen mindenki nagyon agresszív. A versenyzők igyekeznek minél gyorsabban minél több pozíciót behozni. A második rajt elég jól sikerült számomra. Úgy döntöttem, hogy az első kanyarban a külső ívet választom, mert néhány versenyző összeütközött a belsőn. Kívülre szorultam, ezért az egyes és kettes kanyarban veszítettem néhány pozíciót. Ezután megpróbáltam tartani a lépést a többiekkel, rengeteg csata zajlott körülöttem. Amikor négy-öt versenyzőt követsz, az nagyon más, mint amikor a teszteken egyedül körözök. Folyamatosan korrigálnom kellett a kanyarokban.”

„A végén meg akartam előzni Miguelt, de ez nem volt olyan egyszerű, mert nagyon küzdött. Zarco hátulról közeledett, ezért úgy döntöttem, nem indítok újabb támadást Oliveira ellen. A gumik teljesen máshogy működtek a futamon, mint az edzésen.”