2024. április 26. 17:49
KezdőlapMotoGPA megerőltető pályára panaszkodott Rossi versenyzője, aki több bukásban is benne volt...

A megerőltető pályára panaszkodott Rossi versenyzője, aki több bukásban is benne volt Jerezben

A VR46 Ducati versenyzőjének, Marco Bezzecchinek nem volt túl boldog hétvégéje Jerezben, és kétszer is kockázatos helyzetbe került nem sokkal a rajt után. Vasárnap pontot sem tudott szerezni.

Marco Bezzecchi elveszítette az első helyet a világbajnoki tabellán, miután a sprintfutamon mindössze a kilencedik helyen intette le a kockás zászló, vasárnap pedig először Fabio Quartararo és Miguel Oliveira bukásában volt érintett, majd a későbbi újraindítást követően nem tudott pontot szerezni. A pontversenyt immáron Pecco Bagnaia vezeti.

Bezzecchi a vasárnapi futam rajtját követően akadt össze Quartararóval, aki elesett, és magával rántotta Oliveirát is.

„Éreztem, hogy valaki hozzám ért. Nem volt semmi őrültség, mert végül is mindenki a győzelemért küzdött, mindenki nyerni akar.”

„Az első négy kör a verseny kulcsa. A második rajtnál egy kicsit óvatosabb voltam, de tönkretettem a futamomat egy bukással. Kicsit korábban dőltem be, mint az előző körökben, rendkívül gyors voltam, el akartam szakadni Álex Márqueztől, akit pár pillanattal korábban előztem meg. Aztán megtörtént a hiba. Normális, hogy néha előfordulnak ilyen bukások. Fabio csak egy kicsit korábban fékezett, amennyire én láttam, de szoros volt, mert nem volt sok hely. Nem akarok semmi rosszat mondani Fabióra.”

„Ha engem kérdeztek, a futamnak csak tíz körnek kellene lennie, akkor mindannyian teljes erőbedobással mehetnénk. Vannak pályák, amelyek nehezebbek. Texas például nem okozott gondot, még akkor sem, ha sok szűk kanyar van. Itt Jerezben ez más. Szombaton az első négy kanyarban kívülről előztem, és négy pozíciót nyertem. A kettes kanyarban csak egy vagy két jó ív van, talán ez a probléma. Ehhez a részéhet nem értek, inkább csak vezetek.”