2024. április 19. 00:09
KezdőlapMotoGPAz Aprilia csalódott versenyzője nem kíván állást foglalni ebben az ügyben

Az Aprilia csalódott versenyzője nem kíván állást foglalni ebben az ügyben

Aleix Espargaró a pole pozíció ellenére lemaradt a dobogóról Jerezben. Az Aprilia versenyzője elmondta, mit talált nehéznek a futamon az edzésekhez képest, valamint a MotoGP büntetési rendszeréről is nyilatkozott.

Aleix Espargaró a 2023-as szezont a világbajnoki cím egyik legnagyobb esélyeseként kezdte, azonban azonban négy hétvége után csak a 13. helyen áll a tabellán. A spanyol nemrég bebizonyította, hogy megvan a tempója ahhoz, hogy felvegye a versenyt a többiekkel, ám végül a sprintfutamon bukott, majd vasárnap sem sikerült beverekednie magát a legjobb háromba.

A 33 éves versenyző 4,760 másodperccel a futamgyőztes Pecco Bagnaia mögött az ötödik helyen szelte át a célvonalat, és érthető módon nem volt elégedett.

Pénteken még a top10-ért küzdött, a futamon már nem talált legyőzőre a MotoGP-bajnok

„Nagyon csalódott vagyok. Könnyű lenne azt mondanom, hogy a motor nem működött jól, de ez hazugság lenne. Az egyik leggyorsabb vagyok egy körön, de ahogy bolyban kell motorozni, azonnal jönnek a problémák. Ilyenkor nem tudok a saját vezetési stílusomat alkalmazva versenyezni, és az első gumi hőmérséklete nagyon megemelkedik, ami miatt az gyorsan elkopik. Amikor Zarco bukása után tiszta volt előttem a pálya, a gumi egy kicsit lehűlt, és rögtön gyorsabb időket tudtam menni.”

A KTM teljesítménye a Spanyol Nagydíjon még nagyobb nyomást helyezett Espargaróra, ahogy azt a verseny után meg is jegyezte.

„Jack, Brad és a KTM nagyszerű munkát végez, de úgy gondolom, hogy a motorom jobb, mint a KTM, ami még inkább frusztráló, mert egy rosszabb géppel vertek meg. A KTM nagyon agresszívan viselkedik a futamokon, ami ránk nem jellemző.”

Quartararo nem ért egyet a büntetéssel, ellenfele azt is neccesnek tartja, hogy új esélyt kapott

A Fabio Quartararo és Miguel Oliveira közötti incidensről a rendszerint szókimondó Espargaró visszafogottan nyilatkozott.

„Megítélni a bukásokat és az ebből fakadó büntetéseket? Ez nem az én dolgom. Nem elemezhetek és értékelhetek minden incidenst. A Pecco és Jack közötti ütközést meg tudom ítélni, mert közvetlenül mögöttük motoroztam. Pecco megpróbálta tisztán megelőzni Jacket. Azonban hozzáért, és Jack első kereke megingott. Ez egy apró hiba volt Pecco részéről, így az enyhe büntetés megfelelő volt.”