2024. április 24. 06:50
KezdőlapMotoGPÚj pozíciót kapott Valentino Rossi a Yamahánál

Új pozíciót kapott Valentino Rossi a Yamahánál

A MotoGP-legenda Valentino Rossi mostantól a Yamaha hivatalos márkanagykövete. Az erről szóló megállapodást Jerezben pecsételték meg.

Valentino Rossi a 273 versenyen elért 56 győzelmével, 46 második és 40 harmadik helyével a Yamaha történetének legsikeresebb versenyzője. A gyártónak négy MotoGP-címet is hozott 2004-ben, 2005-ben, 2008-ban és 2009-ben.

Bár a kilencszeres világbajnok a 2021-es szezon után befejezte MotoGP-karrierjét, és jelenleg a Ducatival működik együtt saját csapatát illetően, miközben a GT World Challenge Europe Endurance Cupban a BWM gyári versenyzőjeként szerepel, Rossi továbbra is kötődik a japán gyártóhoz, mostantól a márka hivatalos márkanagyköveteként is.

A Jerezben megrendezett Spanyol Nagydíj keretein belül, ahol a 44 éves olasz először tűnt fel a MotoGP paddockjában az idei szezonban, a Yamaha vasárnap hivatalosan is bejelentette, hogy egy erre vonatkozó többéves megállapodást írtak alá.

A jerezi pálya legsikeresebb pilótája is ott lesz a paddockban hétvégén

„Ez a megállapodás nagy érzelmeket vált ki. Annyi éven át dolgoztunk együtt a múltban, így természetesnek tűnik. A MotoGP-s pályafutásom alatt a szerződésem részeként Yamaha motorokat használtam, de még a visszavonulásom után is folytattam ezen versenygépek használatát”nyilatkozta Rossi.

A Yamaha versenyigazgatója, Lin Jarvis is kifejezte meghatottságát: „Mindig is családtagként tekintettünk Valentinóra. Amint kifejezte a vágyát, hogy továbbra is Yamaha motorokat használjon, és a márka nagykövete legyen, azonnal nekiláttunk, hogy ezt megvalósítsuk.”

Tetsu Ono, a Yamaha Motorsport stratégiai részlegének vezérigazgatója elmondta: „A Yamaha nagyon büszke arra, hogy Valentino a márka nagykövete, talán még inkább, mert a kérés erre személyesen tőle érkezett. Egy kilencszeres világbajnok szava a legnagyobb elismerés, amit egy motorkerékpár-márka kaphat.”