2024. április 20. 01:19
KezdőlapMotoGPKét MotoGP-pilóta is agyrázkódással versenyzett az előző hétvégén?

Két MotoGP-pilóta is agyrázkódással versenyzett az előző hétvégén?

Fabio Quartararo arccal lefelé, mozdulatlanul feküdt a kavicságyban egy ideig a vasárnapi futam rajtja után történt baleset következtében. Bár nyilvánvalóan nem bizonyítható, de nagyon is gyanús, hogy a francia esetlegesen agyrázkódást szenvedett.

Amikor visszament a bokszba, a MotoGP orvosi igazgatója, Dr. Ángel Chartre vizsgálta meg, de ez furcsa módon nem tartott sokáig. Nehéz megmondani a tévéfelvételekből, de biztosan nem töltött egy percnél többet a Yamaha-garázsban, továbbá orvosi felszerelést sem hozott magával, állítja Simon Patterson, a The-Race.com szakírója.

Az újságíró a rögbit hozta fel példának, melyben ha egy játékosnál felmerül a gyanú, hogy beütötte a fejét, akkor meg kell vizsgálni, hogy van-e fejsérülés. A szabálykönyv szerint, ha tizenkét percen keresztül nem mutat tüneteket az esést követően, akkor nem indokolt további vizsgálatokat végezni, mivel feltehetően nem komoly a baj. Az említett tünetek lehetnek például fejfájás, hányinger, émelygés vagy akár vérzés is. Quartararo esetében mondhatni elbagatellizálták az esetet, mivel a kavicságytól a bokszig tartó út mindössze nyolc percet vett igénybe, és a francia szinte azonnal újra motorra ült.

A szombati napon is történt egy hasonló eset Marco Bezzecchivel, aki eszméletlen volt a bukást követően, és úgy gurult át a kavicságyon, mint egy rongybaba.