2024. április 26. 13:02
KezdőlapMotoGPKihagyja a következő futamot a jerezi futam balesetében megsérült versenyző

Kihagyja a következő futamot a jerezi futam balesetében megsérült versenyző

Miguel Oliveira kihagyja a soron következő Francia Nagydíjat, miután a jerezi futamon balesetet szenvedett. A portugál versenyző nem úszta meg törés nélkül a bukást, a későbbi vizsgálatok után pedig arra a döntésre jutottak, hogy nem fog részt venni a Le Mans-i hétvégén.

Miguel Oliveira erős ötödik lett a szombati sprintben Jerezben, vasárnap azonban a portugál versenyzőt a GP-futam második kanyarjában önhibáján kívül másodszor küldték a kavicságyba az idei szezonban. A Fabio Quartararóval való ütközés során kificamodott a válla.

A bal vállát a pályán ellátták. A további vizsgálatok során viszont kiderült, hogy az ezzel kapcsolatos sérülések súlyosabbak, mint azt eredetileg feltételezték: Oliveira a felkarján törést, illetve porcleválást is szenvedett.

A 28 éves versenyző az orvosaival együtt úgy döntött, hogy ugyan műtét nem szükséges, de most szünetet kell tartania, és a felépülésére kell koncentrálnia. Ezért az RNF az Aprilia tesztpilótáját, Lorenzo Savadorit kérte fel helyettesítőnek Le Mans-ban, csakúgy, mint a hétfői jerezi teszten.

Oliveira célja, hogy a mugellói futamra már száz százalékos állapotban érkezzen.