2024. április 26. 08:07
KezdőlapMoto2A Ducati már kinézte magának, de menedzsere szerint elhamarkodott döntést hozna az...

A Ducati már kinézte magának, de menedzsere szerint elhamarkodott döntést hozna az olasz versenyző

A 22 éves Tony Arbolino szereplését nagy figyelemmel követik a Ducati vezetői. A Moto2-es bajnoki címre pályázó versenyző egyike lehet azon pilótáknak, akire lecsap a Gresini jövőre.

A jerezi futamon kifejezetten szembeötlő volt, hogy a Ducati vezetői már az edzéseken is elég nagy figyelemmel követték a Moto2-es eredményeket. Ennek egyértelmű oka van: a 22 éves, Moto2-es bajnoki címre pályázó milánói Tony Arbolino komoly jelölt lehet a 2024-es MotoGP-világbajnokságra, például a Gresini csapatnál, ha Fabio Di Giannantonio továbbra is gyengén teljesít.

Arbolino 2022-ben már három Moto2-es győzelmet aratott (Texas, Buriram és Sepang), és bebiztosította a negyedik helyet a világbajnokságban. 2021-ben a Liqui Moly Intact csapathoz szerződött újoncként, 51 pontot gyűjtött, a világbajnokság 14. helyén végzett, majd furcsa módon kétéves szerződése ellenére az Intact elengedte a Marc VDS-hez. Soha nem érezte jól magát a német csapatnál.

Az olasz pilóta a Moto2-es géposztály jelenlegi szezonjában már megnyerte az Argentin Nagydíjat, és Pedro Acostával holtversenyben a világbajnokság első helyén áll a 20 futamból négy után. Mindkét versenyző 74 pontot gyűjtött, de a spanyolnak két győzelem van a zsebében a szezonban.

Arbolino, akárcsak Enea Bastianini, Carlo Pernat növendéke, aki a múltban olyan gyári versenyzőket hozott a Ducati Corse-hoz, mint Loris Capirossi és Andrea Iannone, és nem szeretné, ha fiatal védence elhamarkodott döntéseket hozna.

„Túl korai még Tony MotoGP-s lehetőségeiről beszélni” ─ magyarázta Carlo Pernat.

„Egy esetleges kategóriaváltás sem attól függ, hogy megnyeri-e a Moto2-es bajnoki címet vagy sem.”