2024. március 28. 09:39
KezdőlapMagyarokKét magyar versenyző is indul a legjobbak között a jövő évi Superenduro-vb-n

Két magyar versenyző is indul a legjobbak között a jövő évi Superenduro-vb-n

Zsigovits Norbert mellett Szőke Márk is a Prestige kategóriában fog indulni a Superenduro-világbajnokság 2023–24-es kiírásában. A februárban esedékes budapesti fordulóban így két magyar versenyző is ott lesz a legjobbak között.

Az előző kiíráshoz képest még jelentősebb magyar érdekeltség lesz a jövő évi Superenduro-világbajnokságon. Zsigovits Norbert ismét ott lesz az elitnek számító Prestige kategóriában, ám ezúttal nem lesz egyedül honfitársaink között. A 24 éves versenyzőhöz ugyanis Szőke Márk is csatlakozik, így a 2023–24-es kiírásban ketten fogják képviselni hazánkat.

 

Szőke idén az Európa-kupában indult, ahol kifejezetten sikeresen szerepelt. A 27 éves versenyző a négy döntős futamból kettőt is megnyert, az összetettben pedig a második helyen végzett Dan Peace mögött. Ebből az egyiket ráadásul a budapesti Superenduro GP of Hungaryn, a Papp László Sportarénában, amivel egyértelműen az este legnagyobb fénypontját szolgáltatta a magyar közönségnek.

Zsigovits eddigi legjobbját hozta, szenzációs magyar győzelem a budapesti Superenduro-vb-fordulón

Szőke azt követően jelentette be, hogy a Prestige-ben indul, hogy kedden hivatalossá vált, hogy bekerült a HUMDA támogatottjai közé. A tavalyi évben a endurósok közül még csak Zsigovits és Liszka Roland szerepelt a listán, ám 2023-ra ő is csatlakozott hozzájuk. A magyar motoros nagy utat járt be, hiszen tavaly súlyos sérülést szenvedett, és onnan kellett felállnia.

Sérüléséből visszatérve ért el történelmi sikert a Sportarénát felrobbantó magyar versenyző

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, nemrég közzétették a Superenduro-vb következő kiírásának versenynaptárát. Ennek értelmében a szezon 2023. november 25-től 2024. március 2-ig tart, és a mezőny tagjai összesen hét helyszínen küzdenek meg egymással. Az idény Franciaországban, Lievinben kezdődik, és az Egyesült Királyságban, Newcastle-ben ér véget.

Az MVM Dome-ba költözik a Superenduro GP of Hungary

Magyarország természetesen ezúttal is vendégül látja a mezőnyt, ezúttal a versenynaptár ötödik fordulójaként. Az időpont lényegében változatlan, hiszen a Superenduro GP of Hungaryt jövő év február 3-án tartják, ám a helyszín módosulni fog. A következő alkalommal ugyanis már nem a Sportaréna, hanem az MVM Dome ad otthont az eseménynek.

1600 tonna föld, több mint 5000 perc folyamatos munka

A létesítmény Európa legújabb és egyik legnagyobb rendezvényhelyszíne, befogadóképessége pedig az eseménytől, illetve az abból következő elrendezéstől függően akár a 20 ezret is meghaladhatja. Jövőre tehát jóval többen látogathatnak ki a budapesti fordulóra, amely idén telt ház előtt zajlott, és a pilóták, valamint a közönség körében is nagy sikere volt.