2024. április 26. 19:43
KezdőlapMotoGPMarc Márquez felépült, ott lesz a MotoGP történelmi hétvégéjén

Marc Márquez felépült, ott lesz a MotoGP történelmi hétvégéjén

Hivatalossá vált a hír, mely szerint Marc Márquez ott lesz az ezredik MotoGP-futamon Le Mans-ban.

Miután Portugáliában eltörte kézközépcsontját, Marc Márquez visszatér Franciaországban. Miután három különböző orvosi csapattal konzultált, minden érintett elégedett a csont gyógyulásával, és a spanyol versenyző zöld utat kapott az indulásra. Márquez eddig háromszor állt a dobogó legfelső fokára a királykategóriában Le Mans-ban.

A jerezi verseny utáni teszt befejeztével Joan Mir azzal a céllal érkezik Le Mans-ba, hogy végre megvillantsa a benne rejlő potenciált, nem kétséges, hogy ő és a Honda RC213V még fog izgalmakat okozni ebben a szezonban. Mint mindig Le Mans-ban, az időjárás képes megfordítani bármelyik hétvége menetét, de az előrejelzések szerint a hűvösebb körülmények jobban megfelelnek majd 2020 világbajnokának, mint a perzselő jerezi idő.

A teljes létszámú Repsol Honda csapat május 12-én, pénteken, helyi idő szerint 10:45-kor újra a pályán lesz az első szabadedzésen.

Sokakat felháborító döntés született Marc Márquez büntetésének ügyében

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra motorozhatok. Először is szeretném megköszönni az orvosi csapatomnak a profizmusukat és a tanácsaikat az elmúlt hetekben. Természetesen versenyzőként az ember mindig szeretne minél hamarabb visszatérni, de egy ilyen sérülésnél nagyon fontos volt, hogy hagyjunk időt a teljes gyógyulásra. Most, hogy itt vagyok és teljes mértékben a motorozásra koncentrálok, nem aggódom a sérülés miatt, mivel teljesen helyrejött. Meglátjuk, mit hoz a Francia Nagydíj, de egyértelműen a maximumra fogunk törekedni” ─ nyilatkozta Márquez.

Joan Mir az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a hétvége előtt:

„Franciaországba tiszta fejjel érkezünk. Sűrű volt a hétfői tesztünk, ahol ki tudtunk próbálni néhány dolgot, különösen a motor alapbeállításán dolgoztunk. Remélem, hogy a hétvégén ebből hasznot tudunk majd húzni. A francia futamnak mindig extra eleme az időjárás, gyakran hideg van, vagy esik az eső. Jelenleg kicsit hidegebbnek tűnik az idő, de szerintem ezek a hűvösebb körülmények idén jobban fekszenek nekünk, szóval arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a helyzetből. Nem számít, mi történik, dolgozunk tovább.”