2024. március 28. 23:51
KezdőlapMotoGPA jerezi villanás csak a kezdet volt ─ így készülnek Le Mans-ra...

A jerezi villanás csak a kezdet volt ─ így készülnek Le Mans-ra az Aprilia gyári versenyzői

Az Aprilia gyári csapat teljesítménye eddig elmaradt a várakozásoktól a 2023-as MotoGP-szezonban. Aleix Espargaró és Maverick Viñales azonban meg van győződve arról, hogy csak idő kérdése, hogy a csúcsra érjenek.

Bár Aleix Espargaró és Maverick Viñales Jerezben a pénteki napon az első és második helyet szerezte meg, a sprintversenyen és a vasárnapi futamon ismét nem tudták ezt a teljesítményt jó eredményre váltani. Espargaró szombaton bukott, és vasárnap az ötödik helyen végzett, Viñales viszont szombaton csak hetedik lett, vasárnap pedig korán fel kellett adnia a versenyt.

„Ismét gyorsak voltunk, de azt is tudjuk, hogy mi akadályoz meg minket abban, hogy a versenyen kijöjjön nekünk a lépés” ─ nyilatkozta Espargaró.

Az Aprilia csalódott versenyzője nem kíván állást foglalni ebben az ügyben

A világbajnoki tabellán Viñales 48 ponttal továbbra is az ötödik helyen áll, míg Espargaró csak a tizenharmadik 29 ponttal. A MotoGP rangidőse azonban továbbra is hisz az Aprilia csomagban, és reméli, hogy Le Mans-ban ismét képes lesz majd az élmenőkkel harcolni.

„Az Aprilia keményen dolgozik az RS-GP fejlesztésén. Nincs szükségünk drasztikus változtatásokra, mert a motor már most is nagyon jól működik. Csak idő és apró részletek kérdése az egész. Le Mans nehéz pálya, de bízom benne, hogy újra az élre kerülhetünk.”

Viñales is nagyon bízik az RS-GP-ben.

„Keményen dolgoztunk az első versenyhétvégéken. A motor erős alapokkal rendelkezik, és megpróbáltuk kiküszöbölni a gyenge pontokat. Úgy gondolom, hogy Jerezben sikerült robbantanunk, de nagyon nem mindegy, hogy az ember a rajtrács elejéről vagy végéről indul. Itt az ideje, hogy bizonyítsunk.”