2024. április 18. 04:22
KezdőlapMotoGPHonfitársa teljesítménye lenyűgözte, de az LCR Honda versenyzője nem feszül rá a...

Honfitársa teljesítménye lenyűgözte, de az LCR Honda versenyzője nem feszül rá a győzelemre

Álex Rins azzal a szándékkal várja a Le Mans-i fordulót, hogy megszabaduljon a Jerezben szerzett rossz emlékektől, illetve honfitársa lenyűgöző jerezi teljesítményéről is beszélt.

Ott, Jerezben Álex Rinst egy olyan versenyző szereplése kápráztatta el, aki nem állandó tadja a mezőnynek. Dani Pedrosa, aki szabadkártyásként vett részt a Spanyol Nagydíjon, egyenesen lenyűgözte az LCR Honda versenyzőjét.

„Jerez után azt kell mondanom, hogy Pedrosa, aki anélkül, hogy részese lenne a futamoknak, hihetetlen eredményeket ért el” ─ válaszolta Rins arra a kérdésre, hogy melyik versenyző lepte meg őt idén a leginkább.

Pecco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Brad Binder és maga Álex Rins osztozott a győzelmeken az eddig megrendezett nyolc futamon, ez a névsor a spanyol szerint azt mutatja, hogy a MotoGP-ben jelenleg elképesztő az egyenlőség.

Korábbi főmérnöke szerint Rins sikerében nagy szerepe van a Suzukinak, azt is elárulta, miért

Arra a kérdésre, hogy melyik pályán jöhet a második győzelme a Hondával, Rins így válaszolt:

„Nem gondolkodunk ezen, mert ez egy olyan szezon, amelyben a motoron kell dolgoznunk, folyamatosan alkalmazkodnunk kell, és az eredményektől függetlenül száz százalékot kell nyújtanunk. Ha jönnek a győzelmek, az nagyszerű. Ha nem, akkor sem feszülünk rá. Továbbra is fejlesztjük a motort, igyekszem egyre jobban alkalmazkodni hozzá, úgy gondolom, van benne potenciál, és a jövőben nagyszerű dolgokat érhetünk el együtt, de egyelőre erre kell koncentrálnunk.”

Ha van valami, aminek Rins örül pályafutása új szakaszában, a Honda versenyzőjeként, akkor az a bánásmód, amit az LCR Honda csapat bokszában kap:

„Tárt karokkal fogadtak, örülök, hogy itt lehetek. A Suzukihoz hasonlóan családias a légkör, és nagyon jól érzem magam. Talán azok hiányoznak a legjobban, akik nem tudtak csatlakozni hozzám ebben a csapatban, de nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen szakemberekkel dolgozhatok.”