2024. március 29. 14:29
KezdőlapMotoGPMarc Márquez szerint nem lett volna jó üzenete, ha le kell töltenie...

Marc Márquez szerint nem lett volna jó üzenete, ha le kell töltenie a büntetését

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez a csütörtöki sajtótájékoztatón ismét beszélt a Portugál Nagydíjról, és elmondta véleményét a semmissé nyilvánított büntetés ügyében.

Marc Márquez kénytelen lesz átgondolni a szezonra kitűzött céljait, mivel a kézközépcsonttörés miatt 80 pont hátrányba került a világbajnoki tabellát vezető Pecco Bagnaia mögött.

„Kár, mert végre, hosszú évek után, sérülések és műtétek nélküli telet tudhattam magaménak. Az első nagydíjra rendesen fel tudtam készülni. Bár a teszteken küszködtünk, és a portimãói hétvégén nem ment minden rögtön simán, de aztán a kvalifikáción és a sprintfutamon bizonyítottunk. A vasárnapi verseny első két körében is erősnek éreztem magam, de sajnos jött a bukás, és megsérültem. Nem könnyű ilyen balesetek után motiváltnak maradni, de igyekeztem gyorsan összeszedni magam, és most itt vagyok. Keményen fogok dolgozni azon, hogy megtaláljam a ritmust és a jó versenytempót.”

A FIM Fellebbviteli Bírósága a héten megerősítette, hogy Márqueznek nem kell letöltenie a portugál hétvégén begyűjtött dupla hosszú körös büntetést.

„Számomra a büntetés eltörlése normális” ─ ismerte el Márquez.

Sokakat felháborító döntés született Marc Márquez büntetésének ügyében

„Amikor Portugáliában megkaptam, teljesen egyetértettem a sportfelügyelőkkel, mert nagy hibát követtem el, de a büntetés egyértelműen az Argentin Nagydíjra szólt. Aztán valaki megváltoztatta a leiratot. Nem az én hibám volt… Úgy néz ki, hogy ezt a szabályt megváltoztatják a jövőre nézve. Nem hiszem, hogy ez a legjobb megoldás, mert ez a változtatás azt eredményezheti, hogy a versenyzők a jövőben több kockázatot vállalnak. Elvégre Jerezben a sérülésem ellenére is indulhattam volna, a versenyen teljesíthettem volna a büntetést, és rögtön utána kiállhattam volna. Az ilyen trükköket a szabályzatnak el kellene kerülnie, szóval az illetékeseknek gyorsan ki kell találniuk valamit.”

Apropó: a sajtótájékoztatón feltűnt, hogy Marc Márquez leragasztotta az Estrella Galicia 0,0 logóját a pólóján. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az alkoholmentes sör gyártója kiszállt volna szponzorként.

A francia törvények tiltják az alkoholreklámokat, még alkoholmentes sört sem lehet reklámozni. Ezért Álex Rins és Álex Márquez is kénytelen elfedni az Estrella Galicia logóját.