2024. április 26. 10:05
KezdőlapMotoGPMarc Márquez motorja csúnyán összetört, a KTM maradt az élen a második...

Marc Márquez motorja csúnyán összetört, a KTM maradt az élen a második edzésen

Rengeteg bukást, és igazi tűzijátékot tartogatott a MotoGP második edzése pénteken Le Mans-ban. A KTM a délutáni edzést is behúzta.

A pénteki nap második edzését Aleix Espargaró szinte azonnal a bukótérben kezdte. A spanyol versenyző a kilences kanyarban dobta el a motort, majd alig pár másodperccel később Franco Morbidelli is bukott a négyes szektorban. Egymást követték a sárga zászlók: Joan Mir, Lorenzo Savadori, Augusto Fernández ás Álex Márquez is meglátogatta a kavicságyat.

Egyre erősebb lett a szél a pálya környékén, ami jelentősen megnehezítette a versenyzők dolgát, sokan nem is tudták egyelőre megjavítani a délelőtti idejüket az edzés első harmadához érkezve. Marco Bezzecchi rendre piros szektorral kezdte a köreit, de a pálya második szakaszára minden alkalommal elveszítette az előnyét, így nem tudott javítani. Az edzés feléhez érkezve kezdett beborulni az ég.

A gyári Ducati csapat sem úszta meg bukás nélkül. Húsz perccel a leintés előtt Danilo Petrucci dobta el a motort. Quartararo indított el egy ígéretes kört, de a francia belehibázott az egyik kanyarban, így nem tudott javítani, ám a következő köre már rendkívül eredményesen sikerült. Jorge Martín szintén megrántotta a gyeplőt, aki a harmadik helyre jött fel, míg a hazai hős az ötödikre.

A KTM folytatta délelőtti szereplését, Brad Binder állt az élre. Pecco Bagnaia nem szerette volna élvezni a mögötte érkező Marc Márquez társaságát, így gyorsan visszatért a bokszba.

Jack Miller majd Bezzecchi is megelőzte Bindert. Hét perccel a vége előtt Bagnaia, Marc Márquez  és Mir is a legjobb tízen kívül szerepelt. Quartararónak sikerült javítania, és feljött a hetedik helyre, majd a következő körét is piros szektorral kezdte, de a második mérési pont előtt ismét rontott a francia.

Az edzés utolsó perceire fordulva szinte másodpercenként változott a tabella. Marc Márquez feljött a negyedik helyre. Bagnaia továbbra sem volt az első tízben, Quartararo pedig a veszélyzónába került. Álex Márquez jött fel a nyolcadik helyre, így egyelőre a Q1-be kényszerítette a franciákat.

A délelőtti győztes, Jack Miller érkezett egy nagyszerű idővel, ami elég volt ahhoz, hogy átvegye a vezetést. Az utolsó pillanatban Marc Márquez ismét bukott, Bagnaiának pedig sikerült javítani, így kiütötte Luca Marinit az első tízből.

Az edzés végeredménye: