péntek, április 26, 2024
KezdőlapMoto2Rekordidővel szerezte meg a pole pozíciót Sam Lowes a piros zászlóval félbeszakított...

Rekordidővel szerezte meg a pole pozíciót Sam Lowes a piros zászlóval félbeszakított időmérőn

- Hirdetés -

Új pályacsúcsot futott Sam Lowes a Moto2-es géposztály időmérő edzésén Le Mans-ban, amit Arón Canet pályán maradt motorja miatt piros zászlóval félbe kellett szakítani.

A középső géposztály időmérőjének első szakaszát Bo Bendsneyder kezdte a legjobban. A holland versenyző már a második körében 1:37 alatti időt futott. Fermín Aldeguer volt az egyetlen pilóta, aki fel tudta venni a versenyt Bendsneyderrel, rendkívül erős időt futott, de mindössze tíz ezreddel sikerült megelőznie versenytársát.

- Advertisement -

A Q1 utolsó harmadára fordulva Lukas Tulovic állt az élre, majd Aldeguer érkezett egy 1:36.454-es idővel, így győztesként jutott tovább a Q2-be. Tulovic, Bendsneyder és Baltus csatlakozott hozzá.

A kvalifikáció második szakaszát Alonso López kezdte a legjobban, majd Baltus vette át a vezetést. A versenyzők nagy része piros szektorokkal érkezett, közülük Filip Salač jött ki a legjobban. A cseh pilótával Celestino Vietti tudta tartani a lépést, a harmadik helyen érkező Arbolino hátránya már egy tized volt.

Sam Lowes a tizennegyedik helyről tört előre egy nagyszerű idővel, mellyel új pályacsúcsot állított fel a Moto2-es kategóriában. Vietti eközben bemutatott egy olyan mentést, amit még Marc Márquez is megirigyelne.

López a nyolcadik helyről igyekezett felküzdeni magát az első sorba, mely sikerült is neki, feljött a második helyre. Vietti, nagyszerű mentését követően, végül a hatodik helyen fejezte be az edzést. Pedro Acosta meglehetősen nyugalmas kvalifikációt futva az ötödik helyről várja a holnapi futamot. Az edzésnek végül piros zászló vetett véget Canet bukása miatt, mivel motorja a pálya közepén feküdt.

A kvalifikáció végeredménye: