2024. április 27. 03:00
KezdőlapMoto3Hibátlan versenyzéssel aratott rajt-cél győzelmet a spanyol pilóta

Hibátlan versenyzéssel aratott rajt-cél győzelmet a spanyol pilóta

A legkisebb kategóriában megszokott adok-kapok kivételesen elmaradt, de Daniel Holgado uralta az egész futamot. Diogo Moreira és a veterán Andrea Migno is hibáztak.

A Moto3-asok futamát Daniel Holgado kezdte a legjobban, aki már a harmadik kanyarban az élre állt. Az időjárás szerencsére kegyes volt a pilótákhoz, de ettől függetlenül is rendkívül óvatos versenyzést láthattunk a mezőny tagjaitól az első néhány körben.

A nyolc versenyzőből álló első boly szépen el tudott lépni az üldözőktől. Holgado mögött Ayumu Sasaki, Deniz Öncü, Iván Ortolá, Diogo Moreira, Jaume Masiá, Xavi Artigas és Ryusei Yamanaka érkezett. A második, kissé szellősebb bolyban Andrea Migno számára korán véget ért a futam, a 12-es kanyarban bukott az olasz.

Tíz körrel a vége előtt Moreira esett ki a négyes szektorban, majd Sasaki egy pillanatra átvette a vezetést Holgadótól, de a spanyol versenyző azonnal visszaállt az élre.

Az élbolyban haladó első hét versenyző már három másodperces előnyben volt az üldözőkkel szemben, de vérre menő csatákat továbbra sem láthattunk. Masiá előzte meg Öncüt hat körrel a leintés előtt, majd megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

Masiá nem állt meg Sasaki mögött, ahogy alkalma nyílt rá, rögtön maga mögé utasította a japánt, majd Holgado után eredt, de a spanyol megjavította a leggyorsabb köridőt, és közel fél másodperces előnyt épített ki honfitársával szemben.

Sasaki végül utolérte Holgadót, de nem tudott a spanyol versenyző elé kerülni. Végül az említett két versenyzőhöz Masiá csatlakozott a dobogón.

A futam végeredménye: